4 najčastejšie chyby pri zariaďovaní spálne

27. 07. 2022

Dôkladne zariadenie spálne je veľmi dôležité. Aby ste sa vyhli nedostatkom, priblížime vám najčastejšie chyby pri zariaďovaní našich spální.

Spálňa má špeciálne miesto v našom každodennom živote. Vždy, keď sa zobudíme, interiér spálne je prvá vec, ktorá upúta náš pohľad. Preto by malo byť všetko v spálni dokonalé. V tomto článku vám priblížime 4 najčastejšie chyby pri zariaďovaní spálne.

Prečítajte si aj: Ako zariadiť hosťovskú spálňu tak, aby sa Vaši hostia cítili ako doma.

1. Nesprávne zmeraná miestnosť

Prvým krokom pred zariaďovaním spálne je dokonalé zmeranie celej miestnosti a naplánovanie rozloženia každého kusu nábytku. Určite sa nedržte len odhadu, ak vám v domácnosti chýba klasický meter alebo meracie pásmo, siahnite po krajčírskom meracom pásme. Dôkladne zmerajte rozmery spálne a dopodrobna naplánujte rozloženie postele, skríň, stola a stoličiek, nočného stolíka a ostatného nábytku - pamätajte aj na medzery a rozostupy medzi nimi.

2. Príliš veľký šatník

Všetci potrebujeme čo najviac úložného priestoru. Šatníkové skrine ale nemusia byť objemné, aby ponúkali dostatok úložiska. Ak v spálni nemáte dostatok priestoru na veľkú šatníkovú skriňu, zvážte menšie zostavy skríň vyrobené na mieru. Využite priestor pod oknom, vo výklenkoch alebo na stenách a umiestnite niekoľko menších skriniek namiesto jednej veľkej.

3. Nedostatok voľného priestoru na pohyb

Jednou z najčastejších sťažností pri zariadení spálne je nedostatok voľného priestoru na pohyb medzi nábytkom. Pre mladých ľudí to môže byť len nepohodlné, ale pre starších môže byť priam nebezpečné spať v takejto spálni, kde je riziko zakopnutia a pádu vysoké. Preto, ako sme písali v bode 1., treba dbať na poriadne zmeranie a naplánovanie nábytku. Skúste využiť aj flexibilné a skladacie stoličky, postele, stoly alebo taburetky, vďaka ktorým ušetríte množstvo priestoru.

4. Chýbajúce alebo zle rozložené elektrické zásuvky

V dnešnej dobe si nevieme predstaviť ani jednu noc bez elektrickej zásuvky vedľa postele. Preto sa uistite, že máte dostatok zásuviek rozložených na každej strane postele, pri stole, pri zrkadle a všade, kde by ste ich mohli potrebovať. Dôležitá je aj správna poloha a orientácia zásuvky, aby ste nemuseli mobil pri nabíjaní držať v nepohodlnej polohe. 

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk