Prečo je kvalitná posteľ dôležitá

12. 08. 2020

Ak priemerne žijúci človek spí za noc aspoň 8 hodín, výpočtami zistíme, že viac ako 30 rokov strávime v posteli. Už len podľa týchto čísel je jasné, že kvalitná posteľ je v našej spálni naozaj dôležitá.

Prečítajte si aj: Posteľ s úložným alebo bez úložného priestoru?

Prečo je kvalitná posteľ dôležitá

Všetci veľmi dobre poznáme nedostatky nekvalitného, krátkeho a nepohodlného nočného spánku. Či už je to preto, lebo „nevieme vypnúť“, chrápaním partnera, ponocovaním, prílišným teplom, chladom alebo svetlom v miestnosti, existuje mnoho dôvodov, prečo sa nám nedarí zaspať a prečo nemáme kvalitný nočný spánok. 

Jedným z týchto dôvodov je aj to, že nespíme na správnej posteli.

Vedeli ste, že vašu posteľ zdieľate s ďalšími osadníkmi? Je ich asi 10 miliónov. Áno, hovoríme o roztočoch. Roztoče žijú v našich matracoch a živia sa našimi odumretými kožnými bunkami. Ak vezmeme do úvahy aj pot a iné telesné tekutiny, ktoré vylučujeme, postele sú skutočne nehygienickým miestom!

Odhliadnuc od hygienických dôvodov, staré alebo zlé, čo sa opory týka, lôžko sa podieľa na vzniku rôznych zdravotných chorôb ako napríklad bolestí chrbta, kĺbov, podporuje rozšírenie príznakov astmy a rôznych alergií. Nedostatok spánku sa odráža v našej zlej a pochmúrnej nálade, nedostatočnej motivácii, ospalosti a v náklonnosti ku konzumácii rôznych nezdravých jedál.

Všetky tieto faktory ovplyvňujú váš bežný život. Je dôležité, aby ste výberu kvalitnej postele venovali čas. Pri výbere novej postele sa nesústreďte len na jej dizajn, dbajte aj na jej praktické a funkčné vlastnosti, ktoré vám zaručia nielen kvalitný spánok, ale aj spokojnejší život bez zbytočných bolestí vášho tela a opakovanej sa frustrácie z nevyspatia. 

Produkt si môžete zakúpiť tu.

Pre koho je posteľ určená?

Pri výbere kvalitnej postele naozaj záleží aj na tom, pre koho je posteľ určená. Je zrejmé, že každá veková skupina, bude mať na svoju posteľ iné požiadavky.

Najskôr sa treba zamyslieť nad tým, aká veľkosť postele je potrebná pre vás, alebo pre človeka, ktorý zvažuje o kúpe novej postele. Zistenie, pre koho je posteľ určená, je kľúčom k tomu, aby vaša posteľ spĺňala parametre, ktoré naozaj od nej očakávate.

Mám kvalitnú posteľ. Potrebujem aj kvalitným matrac?

Jedným slovom... áno! Matrac je najdôležitejšou súčasťou vašej novej postele, práve na ňom ležíte a on dáva vášmu telu oporu. Uistite sa, že kupujete matrac správnej veľkosti. Myslite na to, že kúpa kvalitnej postele a kvalitného matracu je investícia dlhodobá. Veď v posteli strávime viac ako 30 rokov života!

Pri výbere správnej postele musíte zvážiť naozaj množstvo vecí. Ak si nie ste istí, ktorá posteľ a aký matrac je pre vás vhodný, kontaktuje našich odborníkov, ktorý vám s radosťou poradia, vyhotovia a prinesú novú posteľ priamo pred dvere vášho domova. 

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk