Ako si vybrať správnu šatníkovú skriňu

02. 11. 2021

Hľadáte ten správny šatník do vašej spálne, či izby? Ste na správnom mieste! Pomôžeme vám s výberom najvhodnejšej šatníkovej skrine, vďaka ktorej budú mať všetky veci svoje miesto.

Výber šatníka je pre mnohých dôležitým krokom k tomu, aby spálňa vyzerala usporiadane a spĺňala aj svoje praktické využitie. Ako sa hovorí, že poriadok v izbe = poriadok v hlave, nemožno poprieť, pretože uloženie vecí na svoje miesto má na našu psychiku veľký význam. Úložný priestor je kľúčovým bodom k tomu, aby sa nám lepšie spalo a cítili sme sa pohodlne. Ak sa aj vám pri čítaní tohto úvodu zdá, že niektoré veci sa povaľujú „kade-tade“ po izbe, ste na správnom mieste!

1. Použitie

Na trhu existuje niekoľko druhov šatníkových skríň - od dvojdverových, trojdverových, posuvných, vstavaných až po stojace. Pri výbere správneho šatníka je potrebné položiť si otázku: Aký veľký úložný priestor potrebujem? Pokiaľ už poznáte odpoveď, na čo bude šatník využitý, môžeme vám s hrdosťou oznámiť, že existuje niekoľko rôznorodých skríň, čo sa týka ich interiéru a konfigurácie.

2. Funkčnosť

Skôr, ako si kúpite vami vybraný šatník, zamyslite sa , čo sa reálne do neho zmestí. Ak sa tam chystáte ukladať dlhé kabáty či večerné róby, budete potrebovať s najväčšou pravdepodobnosťou aj vešiaky, ktoré optimalizujú aj výšku šatníka. Ak okrem šiat či košieľ budete šatník využívať aj na drobnosti, akými sú napr. opasky, šperky, či topánky, odporúčame vybrať si vstavané police, či zásuvky. Aj detaily, ktoré sa vám na začiatku budú zdať možno absurdné, vám z dlhodobého hľadiska, pomôžu s lepšou organizáciou vo vašom šatníku.

3. Veľkosť

Pri výbere šatníkovej skrine je dôležité položiť si otázku: Bude tento typ šatníka vhodný aj do mojej izby? Dobre zvážte, kam pôjde skriňa, pretože s veľkým kusom nábytku sa veľmi ťažko manipuluje. Pre maximalizáciu úložného priestoru odporúčame využiť úložný priestor až po strop, ktorý, predovšetkým, oceníte pri odkladaní sezónnych vecí, či bielizne.

4. Materiál a povrchná úprava

Výber vhodného materiálu a farby šatníka je veľkým prínosom pre celkový dizajn spálne a ovplyvňuje tiež mieru praktickosti. K dispozícii je niekoľko materiálov a farieb, dokonca je možná ich kombinácia, vďaka čomu bude vaša izba vyzerať výnimočne a zároveň štýlovo! Masívne drevo je jedným z najpoužívanejších materiálov, je robustné a odolné. Drevotrieska je oproti masívu nákladovo efektívnejšia a ekonomickejšia. Ďalej máme na výber z rôznych povrchových úprav od lesklých, cez lakované až po matné. Všetko záleží od vášho vkusu a koľko ste ochotní investovať do kúpy.

5. Praktickosť

Aby ste boli 100%-tne spokojní s výberom vašej novej šatníkovej skrine, odporúčame vám niekoľko trikov ako na to: dvakrát si skontrolujte rozmery - pomocou maskovacej pásky si na podlahu vykreslite tvar a veľkosť. Čo sa týka doručenia, overte si u predajcu, či sú zahrnuté náklady na doručenie a čo všetko to zahŕňa. Je dobré, keď si zmeriate schody, prípadne vchodové dvere a podľa toho sa rozhodnete, či nebude potrebné zvážiť ploché balenie.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk