Ako si zariadiť spálňu jednoducho a pohodlne

11. 05. 2021

Spálňa je miesto pokoja a odpočinku. Pomôžeme vám ju zariadiť jednoducho a pohodlne.

Spálňa. Miesto odpočinku a pokoja, kde z vás opadnú všetky obavy a starosti, a kde sa konečne dočkáte zaslúženého oddychu. Útulná a jednoducho, ale pohodlne zariadená spálňa určite dokáže vyčariť úsmev na každej unavenej tvári. Ak vaša spálňa nesplnila v poslednom čase vaše očakávania, alebo stratila svoje čaro, prinášame vám zaujímavé tipy, ktoré nevyžadujú veľa investícií. Zatiaľ, čo vonku zúri pandémia, pretvorte si spálňu na svoje súkromné miesto pokoja, alebo vysnívanú krajinu zázrakov. Inšpirujte sa aj článkom: 3 tipy na dokonalý dizajn interiéru spálne

Teplé tóny a tmavé odtiene

Keďže spálňa je určená na relaxáciu, odporúčame vytvoriť prostredie s tmavými odtieňmi a teplými tónmi. Takže namiesto svetlých a farebných katalógových spální siahnite po tmavých odtieňoch šedej, jemných tónoch a prechodoch námorníckych farieb alebo bohato zemitých tónov stien, nábytku a dekorácií. Ak ste skeptický voči temnému prostrediu, skúste pridať kontrast s pomocou tlmených neutrálnych tónov.

 Prírodné prvky na upokojenie nervov

Olejové a prírodné lampy, ako himalájske soľné lampy, sú výborným doplnkom do vašej spálne. Okrem vylepšenia estetiky prinášajú upokojujúci účinok na nervy. Preto upokojujú vaše zmysly a pomáhajú prekonať každodennú únavu.

Pridajte vrstvy v zariadení izby

Prikrývky, vankúše, deky dodávajú izbe vrstvený vzhľad, a tým ju robia priestrannejšou a útulnejšou. Umiestnite vedľa postele hrubý koberec a na posteľ prehoďte dekoratívnu prikrývku zo saténu. Neprežeňte to s dekoráciami, aby miestnosť nevyzerala prepchatá.

Rozptýlené svetlo má upokojujúci účinok

Jasné biele svetlo alebo silné žiarovky majú alarmujúci efekt na náš mozog. Rozptýlené jemné svetlá majú naopak upokojujúci účinok a lepšie pripravia našu myseľ na odpočinok. Sviečky, lampy s jemným tieneným svetlom, alebo prirodzené svetlo cez závesy sú skvelé na správne nastavenie večernej nálady.

 Umenie, ktoré vrhá kúzlo pokoja

Obraz zavesený na stene izby nie je žiadnou novinkou. Ale umelecké diela, ktoré prekypujú farbami, alebo sú príliš chaotické, nie sú najlepším výberom pri zostavovaní útulnej spálne. Rozhodnite sa pre umelecké diela, ktoré majú tlmené tóny farieb a pri pohľade na ne prinášajú vnútorný pokoj a pohodu.

Zakomponujte vzory

Obliečky, vankúše, pohovka, záclony, tapety, koberec. Pri všetkých častiach zariadenia izby treba postupovať podľa vzorov. Nepreháňajte to s farbami a komplikovanými dezénmi, kombináciou jednoduchých farieb, so správnym použitím svetla a textúr, vytvoríte majstrovské dielo.

Pri zariaďovaní spálne myslite na to, že táto izba bude vaším miestom pokoja a odpočinku. Použite jemné a tlmené farby a odtiene, obklopte sa upokojujúcimi doplnkami a výbavou, aby ste sa vždy cítili pri odpočinku príjemne.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk