Ako vybrať správnu posteľ pre školáka

12. 10. 2020

Ako rodič, viete aký typ a veľkosť postele je pre vaše dieťa najvhodnejšia? Vaše možnosti sú v týchto dňoch naozaj neobmedzené. Ako vybrať správnu posteľ pre školáka? 

Hoci detská posteľ bude vašim deťom slúžiť rozhodne kratšie, ako vám vaša “dospelácka,” myslite na to, že nábytok pre deti, vrátane postele, by mal rásť spolu s nimi. Ako rodič, viete aký typ a veľkosť postele je pre vaše dieťa najvhodnejšia? Vaše možnosti sú v týchto dňoch naozaj neobmedzené. Ako vybrať správnu posteľ pre školáka? Prečítajte si naše tipy a rady, ktoré vám pomôžu vybrať vhodnú posteľ pre vášho školáka.

Prečítajte si aj: Ako vyčistiť matrac, aby vyzeral ako nový

Aká je správna posteľ pre školáka?

Rozmery klasickej detskej postele sa pohybujú od 160 x 70 cm. Výška postele by mala byť 45-55 cm. Aby dieťa malo pohodlie, šírka postele by mala byť aspoň 80 cm. Ak máte deti zdieľajúce jednu izbu, praktickým riešením je kúpa poschodovej postele.

Vhodným riešením je kúpa postele s úložným priestorom, ktorý sa dá využiť na uskladnenie hračiek, perín alebo sezónneho oblečenia.

Produkt si môžete zakúpiť tu.

Pri výbere postele pre deti prvého stupňa základnej školy berte do úvahy výšku postele. Pri výbere správnej veľkosti postele pre vaše dieťa zvážte jeho výšku v stoji a výšku, do ktorej pravdepodobne dorastie počas ďalšieho roka. Navyše, deti potrebujú posteľ, ktorá je vybavená nielen čelom postele, ale aj bočnými čelami. Pýtate sa prečo? Dôvod je jasný – máte istotu, že dieťa pri nočnom prehadzovaní z postele nespadne.

Ak vyberáte posteľ pre tínedžera, je to ako výber postele pre dospelého. Vaše dospievajúce deti budú nepochybne premýšľať o tom, aký typ postele chcú. Berte do úvahy ich osobné preferencie, či potrebujú viac úložného priestoru a pod. Počúvajte ich potreby a spoločne nájdite posteľ, ktorá bude vyhovovať vášmu rozpočtu a ich predstavám.

Ako doladiť detaily?

Čo sa týka materiálu, obľúbené sú klasické drevené postele, laminované postele alebo postele z drevotriesky. Aby malo vaše dieťa kvalitný nočný spánok, dôležitý je nielen výber správnej postele, alebo aj výber matracu a roštu. Uprednostnite tvrdší matrac z priedušných materiálov- tvrdá posteľ podporuje správne postavenie stavcov, rast a vývin u detí. Nezabudnite ani na doladenie celkového dizajnu detskej izby. Posteľ musí byť starostlivo vyberaná tak, aby zapadla do celkového štýlu izby vášho dieťaťa.

Výber správnej postele pre školáka by ste nemali podceňovať. Práve preto, že školopovinné deti sa neustále vyvíjajú a rastú, potrebujú posteľ, ktorá bude ich rast ovplyvňovať pozitívne. Počúvajte túžby vášho dieťaťa a poskytnite mu prostredie na zdravý rast a rozvoj svojej osobnosti.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk