Top 6 výhod kvalitného spánku

06. 04. 2021

Kvalitný spánok je nevyhnutný pre naše fyzické zdravie a emocionálnu pohodu. Aké sú top výhody dobrého spánku a prečo je kvalitný spánok nevyhnutný?

Kvalitný spánok je nevyhnutný pre naše fyzické zdravie a emocionálnu pohodu. Preto nikdy netreba podceňovať jeho nevyhnutnosť. Aké sú top výhody dobrého spánku a prečo je kvalitný spánok nevyhnutný?

Prečítajte si aj: Moderné dizajny šatníkov, vďaka ktorým bude vaša spálňa ohromujúca


1. Spánok pomáha znižovať stres

Ak má telo deficit spánku, môže reagovať produkciou zvýšenej hladiny stresových hormónov, ktoré sú prirodzeným výsledkom dnešného rýchleho životného štýlu. Ako tomu predísť? Doprajte si dostatočný nočný spánok, ktorý je v priemere 7 - 9 hodín na dospelého človeka.

2. Spánok pomáha zlepšovať pamäť

Už ste si niekedy všimli, že keď ste skutočne unavení, je akosi ťažšie rozpamätať sa? Váš mozog vám v podstate hovorí, že potrebuje vypnúť. Kvalitnejší spánok vám pomôže lepšie si zapamätať a spracovať veci.

3. Dostatok spánku znižuje krvný tlak

Dostatok kvalitného spánku podporuje neustály relaxačný stav, ktorý môže pomôcť znížiť krvný tlak a celkovo ho udržiavať pod kontrolou.

4. Kvalitný spánok zlepšuje náladu

Nedostatok spánku nás môže rozrušiť, pričom je pravdepodobné, že celý deň budeme frustrovaní a s podráždenou náladou. Čím lepšie a dlhšie spíte, tým lepšie sa cítite po emočnej stránke.

5. Spánok ako liek proti bolesti

Ak trpíte bolesťou z nedávneho zranenia, ako je napr. podvrtnutie členka, dostatok spánku môže vašu bolesť ovplyvniť pozitívne. Mnoho štúdií preukázalo súvislosť medzi stratou spánku a nižším prahom bolesti. V zásade platí, že dostatočný spánok ovplyvňuje a zlepšuje prah bolesti.

6. Spánok nás robí múdrejšími

Spolu so skvelým nočným spánkom môže rýchle zdriemnutie počas dňa prispieť k zvýšeniu efektivity a produktivity vášho mozgu. Kvalitný a dostatočný nočný spánok nám pomáha cítiť sa po celý deň ostrejší, pozornejší a sústredenejší.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk