​Ako sa správne starať o matrac

21. 07. 2021

Matrac je dôležitou súčasťou vašej postele a efektívne ovplyvňuje kvalitu vášho spánku. Prinášame vám rady a tipy, ako sa správne starať o matrac, aby ostal vašim dokonalým partnerom pri spánku.

Matrac je dôležitou súčasťou vašej postele a efektívne ovplyvňuje kvalitu vášho spánku. Preto odporúčame, aby ste si zadovážili čo najkvalitnejší matrac a dobre sa o neho starali. Prinášame vám rady a tipy, ako sa správne starať o matrac, aby ostal vašim dokonalým partnerom pri spánku.

S výberom správneho matraca podľa vašich potrieb vám pomôže článok: Vyberte si nový matrac bez obáv a strachu!

Romantika Kašmír. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Začiatok je dôležitý

Dbajte na to, aby bol váš matrac správne nainštalovaný a upevnený na rošte. Poloha matraca by mala byť stabilná a fixná, aby sa predišlo poškodeniu a deformácii. Ak máte obavy, že to nezvládnete, neváhajte nás požiadať o pomoc.

Matrac pravidelne otáčajte

Minimálne raz za štvrťrok, v prvých mesiacoch častejšie, odporúčame matrac otočiť. Zaťažované miesta budú mať čas na regeneráciu. Dajte si pozor, aby bol matrac vždy otočený správnou stranou nahor.

Používajte ochranný poťah

Kvalitný poťah udrží váš matrac svieži a bez škvŕn a ochráni ho pred roztočmi a alergénmi.

Gold Dream. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Nechajte matrac dýchať

Aspoň raz do týždňa, ale ideálne čo najčastejšie, je dôležité matrac aj spálňu vetrať. V miestnosti vytvorte prievan a odstráňte poťah a obliečky. Pri zvýšenej potivosti treba dbať na to, aby matrac nehromadil vlhkosť, vyhnete sa tak neželanému zápachu a zabránite prípadným plesniam.

Nepoužívajte čistiace prostriedky

Chemikálie by mohli matrac poškodiť. Vždy si dobre prečítajte príbalový návod na čistenie. Pri pravidelnom upratovaní je najlepšie matrac povysávať vysávačom. Prečítajte si: Ako vyčistiť matrac, aby vyzeral ako nový.

Zbavte sa starého matraca

Ak sa rozhodnete pre nový matrac, starý neodkladajte. Verte nám, už ho nikdy nepoužijete. Pri kúpe nového matraca u nás ponúkame službu odvoz starých matracov.

K matracu sa správajte šetrne

Matrac neprehýbajte, ani neskladajte a nedovoľte deťom na posteliach skákať. Nedávajte na posteľ ťažké predmety s ostrými hranami, ktoré by mohli matrac poškodiť.

Ak sa budete správne starať o svoj matrac, bude vám dlho prinášať kvalitný spánok a budete s ním spokojný. 

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk