4 dôvody, prečo sa budíme počas noci

01. 04. 2022

Pomôžeme Vám identifikovať príčinu Vášho nočného budenia a podniknúť kroky na jeho odstránenie. 

 Budenie sa uprostred noci je celkom bežné a hlavne veľmi nepríjemné. Prerušovaný spánok môže výrazne ovplyvniť naše kognitívne schopnosti a pamäť, nehovoriac o tom, že sme potom počas celého dňa nevrlí. Pokiaľ sa tiež nachádzate v podobnej frustrujúcej situácii, pomôžeme Vám identifikovať príčinu Vášho nočného prebúdzania a podniknúť kroky na jeho odstránenie.

Prečítajte si aj: Máte nepokojný spánok a trpíte nespavosťou? Poradíme Vám!

1. Telo sa prehrieva

Počas spánku sa nám mení telesná teplota. Naše telo vypne bunky v mozgu regulujúce našu teplotu, takže teplota v spálni a druh prikrývky môžu diktovať našu telesnú teplotu počas noci.

Ak sa pravidelne prebúdzate s pocitom prehriatia, skúste spať pod tenšou prikrývkou, alebo do posteľnej obliečky oblečte tenšiu deku. Nastavte termostat o pár stupňov menej, teplota v spálni by nemala presahovať v noci 18-19°C. V letných mesiacoch skúste spať pri pootvorenom okne.

2.Uchovávanie stresu z práce

Nedávny prieskum dokázal, že až 44 % zamestnancov má občas alebo často nekvalitný spánok, pretože sa obávajú o svoju prácu.

Pokiaľ máte vo svojej práci veľa stresu, nezabúdajte sa každý deň venovať nejakej záľube alebo koníčku na odreagovanie. Myslite aj na pravidelný oddych vo forme dovolenky a vyskúšajte večer zrelaxovať pri obľúbenej hudbe.

3. Pocit smädu

Zo spánku sa budíme s pocitom smädu v prípade, že je naše telo dehydrované. Tak isto aj dýchanie ústami môže spôsobiť pocit smädu a sucho v ústach. Ďalším dôvodom môže byť nevyvážená strava a nedostatočný príjem vitamínov.

Pri nočných problémoch so smädom a suchom v ústach vždy večer vypite aspoň dúšok vody a pripravte si pohár vody vedľa postele, aby ste svoj spánok nemuseli prerušovať ešte viac. Snažte sa jesť viac ovocia a zeleniny a pri pretrvávajúcom probléme kontaktujte lekára.

4. Nočné mory

Zlé sny sú bežným javom, až 80-90 % ľudí ich zažije aspoň raz za život.V prípade, že Vás trápia nočné mory a často sa kvôli ním budíte, skúste si zaviesť snový denník, ktorý Vám môže pomôcť určiť vzorce a javy, ktoré k zlým snom prispievajú. Tiež odporúčame naučiť sa relaxačné techniky a cvičenia pred spaním a po prebudení. 

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk