5 tipov, ako si vybrať perfektnú šatníkovú skriňu

23. 02. 2021

Ak hľadáte dokonalý dizajn šatníkovej skrine, tu je niekoľko rád, ktoré by ste mali vedieť.

Šatník je nevyhnutnou súčasťou každej spálne, pretože poskytuje priestor na dokonalé uloženie všetkého nášho oblečenia. Pri výbere správneho dizajnu šatníka do vašej spálne, musíte myslieť na viac vecí - od jeho štýlu, až po kvalitu a funkčnosť. Ak hľadáte dokonalý dizajn šatníkovej skrine, tu je niekoľko rád, ktoré by ste mali vedieť.

Prečítajte si aj: 6 dôvodov, prečo je kvalitný spánok dôležitý

Typ skrine

V závislosti od dostupného priestoru vo vašej spálni, si musíte vybrať medzi voľne stojacou šatníkovou skriňou, vstavanou skriňou alebo skriňou vyrobenou na mieru. Voľne stojace skrine môžete premiestňovať alebo ľahko presunúť do inej miestnosti. Vstavané skrine, resp. skrine na mieru, je možné prispôsobiť vašim potrebám.

V porovnaní s voľne stojacou skriňou, ak sa rozhodnete pre skriňu na mieru, máte oveľa väčšiu voľnosť pri rozhodovaní o jej materiáli, farbe a veľkosti.

Skriňa EX250 so zrkadlom. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Veľkosť skrine

Pred výberom dizajnu šatníka skontrolujte rozmery podlahy a dostupnú výškovú plochu. Skriňa by mala byť navrhnutá tak, aby neblokovala žiadny zdroj svetla, a aby vám zostal dostatok priestoru aj pre zvyšok spálňového nábytku a posteľ.

Dizajn a úložný priestor

Dizajn šatníka musí zodpovedať zvyšku dekoru v miestnosti. Štýl šatníka má v estetike obrovskú úlohu, a preto by mal byť v dokonalom súlade s ostatnými prvkami v miestnosti.

Pri výbere skrine myslite aj na veľkosť úložného priestoru. Šatníková skriňa musí byť dostatočne veľká, aby sa do nej zmestili zasúvacie aj závesné police. Ak viete odhadnúť množstvo oblečenia, ktoré vlastníte, máte jasnú predstavu o tom, koľko úložného priestoru potrebujete na zavesenie, koľko na police.

Štýl dverí

Na výber máte medzi skriňami s posuvnými alebo zalamovacími dverami. Štýl dverí si môžete zvoliť v závislosti od dostupnosti priestoru vo vašej spálni. Posuvné dvere sú esteticky príťažlivé. Na druhej strane, šatníková skriňa so zalamovacími dverami patrí v súčastnosti k inovatívnemu riešeniu úložného priestoru nielen v spálňach.

Materiál

Zvýšenú pozornosť musíte venovať aj materiálu šatníka. Vyberajte iba kvalitný materiál, pretože šatníkové skrine nie sú typom nábytku, ktorý je možné často meniť. Pri výbere materiálu sa uistite, že sa hodí k štýlu spálne a ostatným prvkom v miestnosti.


Pri výbere dizajnu spálňovej skrine je potrebné mať na pamäti niekoľko ďalších dôležitých vecí. Šatníková skriňa musí byť vyberaná opatrne s náležitým ohľadom na funkčnosť a harmóniu všetkých prvkov v miestnosti. Hoci je na trhu veľa typov skríň, vyberte si tú, ktorá sa nielenže hodí do vašej spálne, ale aj zapadá do vášho rozpočtu.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk