Aký matrac je najvhodnejší pre vaše telo?

12. 11. 2020

Každý z nás sme iný - a práve preto každému z nás vyhovuje iný typ veľkosti a tvrdosti matraca. Aký matrac je najvhodnejší práve pre vaše telo?

Či ste vysokej, nízkej alebo strednej postavy, matrac, na ktorom spíte, musí poskytovať dostatočnú podporu celému vášmu telu. Každý z nás sme iný - a práve preto každému z nás vyhovuje iný typ veľkosti či tvrdosti matraca. Aký matrac je najvhodnejší práve pre vaše telo?

Prečítajte si aj: Akej farby by mala byť vaša spálňa?

Matrac Medi Vita. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Matrac vhodný pre ľudí s priemernou postavou

Pre chudšie typy tela sú tou najlepšou voľbou mäkšie matrace. Príliš tvrdý matrac môže viesť k bolestiam ramien alebo k pocitu mravčenia rôznych častí tela. Navyše, tvrdý matrac vyvíja príliš veľký tlak na vaše boky, lakte, kolená a ramená a tým negatívne ovplyvňuje cirkuláciu krvi. Práve preto vám odporúčame kúpu mäkšieho matraca, ktorý zabezpečí správne ponorenie tela do matraca, čím sa postará aj o správne vyrovnanie chrbtice.

Matrac vhodný pre ľudí s vyššou telesnou hmotnosťou

Ľuďom s vyššou telesnou hmotnosťou odporúčame nájsť rovnováhu medzi mäkkosťou a tvrdosťou. Nesprávne použitie príliš mäkkého matraca môže v dôsledku zvýšenia zakrivenia chrbtice a nadmerného tlaku na svaly a kĺby viesť k problémom s chrbticou. Ak spíte na príliš mäkkom matraci, vaše svaly musia neustále pracovať, pretože sa snažia vyrovnať chrbát a dostať ho do prirodzenej polohy. Ľuďom plnšej postavy práve preto odporúčame zakúpenie tvrdého matraca, ktorý bolesti chrbtice ovplyvňuje pozitívne.

Matrac Super Fox Classic 1+1 zadarmo. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Najvhodnejší matrac pre tehotné ženy

Pokiaľ ide o spánok, budúca mama a bábätko, majú špecifické potreby. Všetkým tehuľkám odporúčame, aby hľadali matrac s mierne mäkkou pamäťovou penou alebo matrac strednej tvrdosti, ktorá im bude vyhovovať. Tehotným ženám je v noci často teplo - práve preto je voľba penového matraca veľmi dôležitá! Na druhej strane, hlboké ponorenie do tohto typu matraca sťažuje vstávanie z postele. Budúce mamičky by mali spať na boku s pokrčenými kolenami, aby sa zmiernili bolesti krížov. Vankúš medzi kolenami môže tiež pomôcť znížiť bolesti chrbta. Myslite však na to, že dôležitý je váš komfort - nájdite si matrac, s ktorým budete spokojná vy aj vaše bábätko.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk