Home Office – ako efektívne a pohodlne pracovať z domu?

16. 09. 2020

Jednou z noviniek, ktorá sa na našom pracovnom trhu ujala, hoci predtým ju mnohí zamestnávatelia odmietali, je práve home office.

S príchodom koronavírusu museli viaceré firmy vymyslieť náhradné pracovné plány. Jednou z noviniek, ktorá sa na našom pracovnom trhu ujala, hoci predtým ju mnohí zamestnávatelia odmietali, je práve home office. Usporiadané a vizuálne príťažlivé pracovné prostredie vám môže pomôcť cítiť sa produktívnejšie a uvoľnenejšie. Prečítajte si našich 5 tipov, ako efektívne a pohodlne pracovať z domu.

Prečítajte si aj: Zlý matrac ohrozuje vaše zdravie

Pracujte vždy na jednom mieste

Určenie oblasti pre prácu je skvelým spôsobom, ako zotrvať v pracovnej rutine, v pracovnom nastavení a zmýšľaní. Nech už si vyberiete akékoľvek miesto v dome, uistite sa, že sa jedná o špecializovaný a funkčný pracovný priestor. To znamená dostatočné osvetlenie, pohodlná stolička - správna výška na písanie bez námahy, blízkosť k elektrickému napojeniu a pod. Ak patríte medzi tých, ktorí musia pracovať za stolom, v našej ponuke si môžete vybrať písací stôl, ktorý bude pri práci doma vašim verným pomocníkom.

Pracujte v čistom prostredí

Hoci sa to zdá byť samozrejmé, ako často si upratujeme naše pracovné stoly? Vo vašom pracovnom kútiku si nechajte len potrebné veci. Uistite sa, že všetko potrebné pre svoj pracovný deň máte poruke a nepodstatné predmety premiestnite inam.

Vytvorte si to-do list

Vyhotovte si to-do list alebo pracovnú nástenku. Zoznam a činností, ktoré na ňom uvidíte, budú vašou inšpiráciou pracovať. Nejakú časť tabule môžete vyplniť fotkami vašej rodiny, priateľov, motivačnými citátmi alebo čímkoľvek, čo vás pri práci bude poháňať vpred. 

Vždy buďte pripravený

Ak sú videohovory súčasťou vášho každodenného pracovného života, zamyslite sa nad tým, čo vaši kolegovia vidia za vami - hromadu bielizne, prázdne vínové poháre alebo útulnú obývačku? Udržujte miestnosť čistú a prehľadnú, predveďte svoj štýl.

Jednou z dobrých možností na dotvorenie pozadia je vaše obľúbené umelecké dielo, zaujímavé suveníry alebo nepreplnená knižnica. Nezabudnite ani na osvetlenie: váš priestor by mal byť primerane osvetlený.

Užívajte si, že prácu máte hotovú z pohodlia domova

Nedostali ste svoju vysnívanú kanceláriu? Toto je správny čas na vytvorenie inšpiratívneho pracovného priestoru priamo u vás doma. Stavíme sa, že voňavé sviečky nie sú povolené vo vašom bežnom pracovnom priestore, no doma si pravidlá môžete určovať sami. 

Prácu si môžete spríjemniť počúvaním vašej obľúbenej hudby, pričom vám nikto nebude hovoriť, aby ste ju vypli. Neďaleko stola si pripravte zdravé občerstvenie a dostatok pitného režimu, aby ste sa vyhli výletom do chladničky. Vôbec nevadí, že sa vo vašej domácej kancelárii cítite ako doma. Naopak, užívajte si, že prácu máte hotovú z pohodlia vášho domova. 

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk