Zlý matrac ohrozuje vaše zdravie

14. 09. 2020

Zlý matrac ohrozuje vaše zdravie, a naopak, spánok na správnom kvalitnom matraci výrazne ovplyvňuje a zlepšuje kvalitu vášho života.

Mnoho ľudí neverí v dôležitosť správneho matraca. Pýtate sa, prečo potrebujeme kvalitný matrac? Kvalitne vyrobený a správne vybraný matrac prináša so sebou množstvo výhod, ktoré pozitívne ovplyvňujú vaše zdravie. Zlý matrac ohrozuje vaše zdravie, a naopak, spánok na správnom matraci výrazne ovplyvňuje a zlepšuje kvalitu vášho života. V článku popíšeme výhody kvalitného matraca. Veríme, že vás tak utvrdíme v tom, že spánok na správnom matraci stojí naozaj za to.

Prečítajte si aj: Luxusné postele a nočné stolíky

Ak spíte na kvalitnom matraci, tak…

1. máte zlepšené príznaky alergie

Alergie nie sú problémom každého, ale sú skutočným problémom pre tých, ktorí nimi trpia. Ak spíte na starom matraci, môžete sa v noci často budiť práve kvôli alergii na roztoče. Čistenie matraca, vetranie či akákoľvek starostlivosť, nebude stačiť donekonečna.

Kúpou nového matraca a uprataním svojej izby máte šancu na “nový štart do života” - na nový matrac môžete dať pre väčšiu ochranu hypoalergénny alebo antibakteriálny poťah, ktorý predĺži jeho životnosť a zároveň vás bude chrániť pred častým budením a príznakmi alergie.

2. kvalita vášho spánku je lepšia

Nikto vám nemôže vyčítať, že ste na matraci šetrili, keď ste naň nemali zbytočné peniaze. To je v poriadku. Akonáhle však budete mať prostriedky a šancu na zmenu, zvážte prechod na iný druh (kvalitnejšieho) matraca.

Pri výbere kvalitného matraca berte do úvahy polohu, v ktorej spíte. Prečítajte si viac o rôznych úrovniach pevnosti, materiáloch a ďalších pridaných vlastnostiach rôznych druhov matracov v našom článku 'Ako si vybrať správny matrac.'

3. ste odolnejší voči stresu

Vaša posteľ by mala byť bezpečným útočiskom, kde si môžete ľahnúť, dobre pospať a reštartovať telo aj mozog, aby ste boli pripravení na ďalší deň. Pohodlie pri spánku na kvalitnom matraci vám umožní lepší odpočinok počas noci. V kombinácii s pohodlnými obliečkami a pohodlnou posteľnou bielizňou, bude vaša posteľ miestom, kde si budete večer líhať s radosťou.

Pravdou je, že hlavným dôvodom, prečo by ste si mali zaobstarať dobrý matrac, je zlepšenie kvality vášho spánku. Majte na pamäti, že zlý spánok súvisí s rôznymi chorobami, ako aj s inými problémami duševného zdravia. Nie je žiadnym tajomstvom, že ľudia, ktorí lepšie spia, majú celkovo lepšiu kvalitu života v porovnaní s tými, ktorí bojujú s nespavosťou. Kvalitný matrac slovenskej výroby si môžete zakúpiť tu.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk