Ako správny matrac ovplyvní kvalitu vášho spánku?

20. 05. 2020

Bez správnej výstroje by ste nešli na turistiku, ani by ste nezabehli maratón. Fakt, že spánok tvorí tretinu nášho života, si takmer vôbec neuvedomujeme. Možno práve preto veľa z nás podceňuje výber správnej postele, ale najmä, výber kvalitného matraca.

Bez správnej výstroje by ste nešli na turistiku, ani by ste nezabehli maratón. Fakt, že spánok tvorí tretinu nášho života, si takmer vôbec neuvedomujeme. Možno práve preto veľa z nás podceňuje výber správnej postele, ale najmä, výber kvalitného  matraca. V tomto článku popíšeme výhody, ako môže výber správneho matraca ovplyvniť kvalitu vášho spánku.

                                          

       

- matrac ERGONOMIC HARD 1+1  / päť anatomických zón sa dokonale prispôsobí krivkám Vášho tela /

                                                     

  • 1.Zlepšenie pamäte

Výber správneho matraca najvyššej kvality od skúsených výrobcov ako sme my, môže v porovnaní s matracmi nekvalitnými, výrazne ovplyvniť kvalitu vášho spánku. Zatiaľ čo väčšina z nás považuje spánok za pasívnu činnosť, kedy je náš mozog neaktívny, opak je pravdou. V skutočnosti počas spánku náš mozog konsoliduje, čo znamená, že zručnosti a to, čo sme sa počas dňa naučili, sa presúva do efektívnejších a trvalejších oblasti mozgu. Keď spíme, efektívne cvičíme pamäť. Z tohto dôvodu je zdravý a pokojný spánok efektívny pre učenie a vzdelávanie.

  • 2.Zlepšenie kvality života

Spánok je dôležitou súčasťou nášho zdravia. Kvalitný a dostatočný spánok pomáha predchádzať vzniku kardiovaskulárnych chorôb, infarktu, cukrovky či obezity. Kvalitný matrac taktiež znižuje bolesti chrbta. Ak vám matrac neposkytuje správnu oporu pre vaše telo, je na čase ho vymeniť. Nepodceňuje svoj spánok, utrpelo by tým vaše zdravie! Vyberte si ten správny matrac, ktorý vyhovuje vašim osobným kritériám pre pohodlie a podporu a začnite mať dobrý nočný spánok.

  • 3.Regulácia hmotnosti

Spánok napomáha regulácii hmotnosti. Prečo? Jedným z dôvodov je naše behaviorálne správanie. Ak sme unavení, sotva si uvaríme zdravú večeru. Ďalším dôvodom je tvorba leptínu. Je to hormón, ktorý sa pri nedostatku spánku v tele tvorí v malom množstve a jeho nedostatok nás robí hladnými, pričom túžime po jedlách s vysokým obsahom cholesterolu a tuku

  • 4.Menej stresu a viac kreativity

Štúdie ukázali, že kvalitný nočný spánok ľudí robí viac šťastnými a rozvíja ich kreatívne myslenie. Dospelý človek potrebuje v priemere 7-8 hodín spánku denne, pričom sa ukázalo, že ak človek spáva menej ako 7-8 hodín denne po dobu dvoch týždňov, je to akoby nespal tri dni vôbec. Nedostatok spánku ovplyvňuje našu náladu, zvyšuje podráždenosť, depresívnosť, frustráciu, bolesti hlavy či nervozitu.

Je veľmi málo dôkazov, ktoré by tvrdili, že mäkký alebo tvrdý matrac je lepší práve pre váš spánok. Nájdite si správny matrac, ktorý uspokojí vaše kritéria pre oporu chrbta v akejkoľvek polohe a začnite spávať kvalitnejšie. 

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk