​Ako si vybrať správnu posteľ

14. 07. 2020

Spánok tvorí tretinu nášho života, preto by sme ho nemali podceňovať. Dobrý spánok je predpokladom nielen pevného zdravia, ale aj dobrej nálady. Chcete sa cítiť fit a byť plný energie? Túžite po zdravom spánku? Neviete však, ako to dosiahnuť? My vám to povieme. Na dosiahnutie kvalitného spánku nepotrebujete len správny matrac, ale aj správnu posteľ. Avšak, ako si vybrať správnu posteľ?

Prečítajte si aj: Ako správny matrac ovplyvní kvalitu vášho spánku 

Odpoveď je jednoduchá. Na začiatok stačí, ak si položíte otázku: „Ako často plánujem túto posteľ využívať? Ide o každodenné alebo príležitostné spanie?“ V hlave sa vám začnú črtať odpovede, ktoré ujasnia vašu predstavu. Avšak, ak sa neviete rozhodnúť, akú posteľ si kúpiť, inšpirujte sa radami od nás. Na čo si dať pozor, aby som si vybral(a) správnu posteľ:

1. Z akého materiálu je posteľ vyrobená

Pri výbere správnej postele by ste sa mali zaujímať o kvalitu konštrukcie, dielenské spracovanie, stabilitu, pevnosť a celkový dizajn. Materiál musí byť dostatočne pevný, aby bola posteľ odolná, nevŕzgala a plnohodnotne slúžila aj desiatky rokov. Rovnako tak je nutný aj vhodný spôsob spojov. Materiál totiž neovplyvňuje len dizajn a komfort postele, ale aj jej životnosť, odolnosť a funkčnosť.

Medzi najkvalitnejšie postele sa samozrejme radia tie, ktoré sú vyrobené z masívneho dreva. Takýto materiál je celistvý, jednotný a prakticky nesmrteľný. Obdobnú kvalitu za nižší peniaz môžete mať v podobe postele vyrobenej z drevotriesky. Medzi obľúbené výrobné materiály patrí aj kov či čalúnenie.

2. Veľkosť postele

Hlavným predpokladom pokojného, kvalitného a komfortného spánku je veľkosť postele. Avšak, rozmer postele je individuálna záležitosť. Každý má svoje vlastné preferencie na rozmer ložnej plochy na spanie. Istým spôsobom veľkosť postele ovplyvňuje aj to, v akej polohe spíte.

Ak sa ale bavíme o jednolôžku, najpredávanejšie matrace majú šírku 90cm. Čo sa týka manželských postelí, najobľúbenejším rozmerom je matrac s dĺžkou 200 cm a šírkou 180 cm.

3. Aké sú typy postele podľa lôžok a konštrukcie

Majte jasnú predstavu o tom, pre koho a pre koľko osôb bude posteľ určená.

Ak sa pozrieme na typy postelí podľa lôžok, poznáme: klasickú jednolôžku, manželskú dvojlôžku, detskú, pre seniorov – polohovacie alebo vyvýšené postele, pre hostí – rozkladacia sedacia súprava. V našej ponuke nájdete rozkladaciu posteľ Lindu R.

Z hľadiska konštrukcie typy postelí rozdelíme nielen na jednolôžko a dvojlôžko, ale poznáme aj postele poschodové, s prístelkou, výklopné (sklápacie) a skladacie. Rozmýšľať môžete aj o posteli s úložným priestorom. Dobre si odsledujte nielen jeho kapacitu, ale aj spôsob odvetrávania. Ventilácia postele musí byť zabezpečená nielen zhora, ale aj z jej spodnej strany, inak sa v nej môže kumulovať vlhkosť, ktorá je vhodným prostredím na rozšírenie plesní a húb. 

4. Cena a životnosť

Cena postele je závislá od materiálu, ktorý bol na jej výrobu použitý. Postele z tvrdého dreva (breza, dub, buk) sú drahšie ako postele z mäkšieho dreva (smrek, borovica) či ako postele z drevotriesky. Taktiež majte na pamäti to, či kupujete posteľ na zákazku alebo posteľ sériovej výroby.

Nezabúdajte myslieť aj na to, že kúpa správnej postele je dlhodobou investíciou, a preto by jej voľba nemala byť povrchná. Premyslite si, aký je váš rozpočet a ako dlho chcete posteľ využívať.

5. doplnky

S kúpou postele súvisí aj kúpa doplnkov ako sú nočné stolíky, lampy, doplnky pre deti či rohož. Ak kupujete novú spálňu, pri kúpe zostavy platíte nielen za posteľ, ale aj doplnkový spálňový nábytok.

Veríme, že naše rady vám pri výbere správnej postele pomôžu. V prípade nejasností alebo ďalších otázok neváhajte kontaktovať tím našich odborníkov, ktorí vám s ochotou zodpovedajú vaše otázky. 

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk