Menej stresu, viac spánku

07. 12. 2020

Chronický stres môže spôsobiť, že sa cítime ako uprostred nikdy sa nekončiaceho maratónu. Vedeli ste, že menej stresu = viac spánku?

Chronický stres môže spôsobiť, že sa cítime ako uprostred nikdy sa nekončiaceho maratónu. Neustále vyťaženie a stres, ktorý pociťujeme každý deň, bránia kvalitnému odpočinku, ktorý naše telo potrebuje. Ako teda odbúrať stres a lepšie spať? Neexistuje odpoveď, ktorá bude fungovať pre každého, avšak, prinášame vám pár vylepšení spánkového plánu, ktoré vám pomôžu spomaliť a zvýšia kvalitu vášho spánku. Vedeli ste, že menej stresu = viac spánku?

Prečítajte si aj: Bolí vás chrbát? Zvážte kúpu nového matraca

Najskôr “dajte spať stres”

Meditácia, čítanie kníh a obmedzenie používania telefónu (asi 30 minút pred spánkom), vám pomôžu zahnať stres do kúta, aby ste sa mohli sústrediť na pozitívnejšie myšlienky. Prečo “dať najskôr spať stres?” Spomalenie počas večera pomáha telu pripraviť sa na spánok. Čítanie, meditácia a obmedzenie používania telefónu či pozerania televízie pred spaním, vám pomôžu zabudnúť na hektickosť denného života a vám sa bude spať oveľa lepšie.

Atmosféra je dôležitá

Keď v divadle stlmia svetlá, publikum utícha. Ak chcete pripraviť telo na spánok, stlmte svetlá, posaďte sa na pohodlné kreslo a pokojne si čítajte alebo sa rozprávajte s partnerom. Tento postup opakujte každý večer a vaše telo sa začne učiť vnímať nové podnety.

Jednolôžko Elenka s úložným priestorom a roštom. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Zacvičte si

Cvičenie nech je vaším najlepším priateľom aspoň 3x do týždňa. Nemusíte nutne dvíhať činky. Krátka prechádzka, jemný strečing, jednoducho, hýbte sa, unavte telo a odreagujte myseľ aspoň trošku. Uistite sa, že cvičíte skôr počas dňa, aby ste mali čas spomaliť a oddychovať večer pred spaním.

Pozor na výber stravy a nápojov

Rannú kávu milujeme azda všetci, ale príliš veľa poobednej kávy môže narušiť kvalitu nočného spánku. To isté platí pre alkohol - pomôže vám síce zaspať, ale zobudí vás v noci. Nezdravé a ťažké jedlo či rafinované cukry môžu tiež spôsobiť rovnaké problémy so spánkom. Jedzte a pite zodpovedne. 

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk