Prečo je výber správnej postele dôležitý

12. 01. 2022

Pri výbere novej postele buďte opatrní a dobre si premyslite, aký typ a veľkosť sa hodí presne pre vás. Ak potrebujete poradiť, poskytneme vám niekoľko základných podnetov, ktoré vám vaše rozhodnutie uľahčia. 

V posteli strávime veľkú časť života a posteľ tvorí dôležitú súčasť nášho spánkového režimu. Preto buďte pri výbere novej postele extra opatrní a dopredu si poriadne premyslite, aký typ a veľkosť sa hodí presne pre vás. V tomto článku vám vaše rozhodovanie uľahčíme niekoľkými základnými tipmi.

Rozkladacia posteľ Betka s matracom a vankúšmi. Zakúpite tu.

Zohľadnite veľkosť a váhu matraca

Pri výbere správnej postele sa v prvom rade zamerajte na matrac. Vhodne zvolený matrac poskytuje dostatočnú oporu celému telu a zároveň udržuje chrbticu v pohodlnej polohe. Tu si prečítate, ako si vybrať správny matrac. Výber matraca odporúčame pred, alebo počas nákupu posteľného rámu. Aj keď sa matrace dajú kúpiť presne na mieru, ich kvalita bude priamo ovplyvňovať váš nočný spánok, preto toto rozhodnutie nezanedbajte.

Zmerajte izbu a uistite sa dostatkom miesta

Pri výbere postele podľa obrázku na internete, alebo aj podľa vzoriek v predajni, si nedokážeme úplne predstaviť všetky dimenzie a konečnú polohu novej postele v spálni. Preto si celú miestnosť dopredu dokonale zmerajte, vyčleňte si presné miesto na posteľ a ubezpečte sa, že vám ostane dostatok voľného priestoru.

Posteľ Veronika bez úložného priestoru. Produkt nájdete tu.

Zvážte výšku a objemnosť postele

Masívne postele s vysokým čalúnením sú krásne, ale nemusia byť vhodné pre každého. Pri výbere správnej postele dbajte aj na nábytok, ktorý sa v izbe už nachádza. Aby nočné stolíky neboli príliš malé, alebo vysoké, a aby izba nepôsobila natlačeným a chaotickým dojmom.

Trafte sa do svojho dekoračného štýlu

Posteľ je stredobodom každej spálne a najväčším dekoračným objektom v miestnosti. Preto dbajte na to, aby sa vám nová posteľ perfektne hodila do dizajnu vašej spálne. Vyberte si správny typ a odtieň masívneho dreva, alebo čalúnenie, ktoré do vašej farebnej škály presne zapadne.

Posteľ Soňa XL s úložným priestorom a roštami. Zistiť viac.

Pri detských a hosťovských izbách myslite všestranne

Ak hľadáte posteľ pre seba a svojho partnera, samozrejme, že sa rozhodnete pre veľkú dvojitú posteľ. Ak sa však rozhodujete pre posteľ do detskej, prípadne hosťovskej izby, myslite aj na jej budúce využitie. Pri kupovaní postele pre deti myslite na to, že deti rýchlo vyrastú a aj keď sa vám nová posteľ zdá roztomilá, o 2-3 roky ju možno budete musieť vymeniť. Do hosťovských izieb sa výborne hodia rozkladacie postele alebo postele s prístelkou, aby ste boli pripravení na každého hosťa, ktorý u vás bude nocovať. 

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk