Vyberte si nový matrac bez obáv a strachu!

05. 03. 2021

Vhodne zvolený matrac poskytuje dostatočnú podporu celému telu a zároveň udržuje chrbticu v pohodlnej polohe. Ako si vybrať správny matrac?

Vhodne zvolený matrac poskytuje dostatočnú podporu celému telu a zároveň udržuje chrbticu v pohodlnej polohe. Spánok na kvalitnom matraci eliminuje úzkosť a stres, obohacuje telo pozitívnou energiou. Naopak, nekomfortný matrac spôsobuje, že spíte v neprirodzených polohách, ktoré spôsobujú bolesti chrbtice. Ak neviete, ako si vybrať správny matrac, prečítajte si, na čo pri rozhodovaní nesmiete zabudnúť. S našimi tipmi si nový matrac vyberiete bez obáv a strachu.

Prečítajte si aj: 5 tipov, ako si vybrať perfektnú šatníkovú skriňu

Výber správneho materiálu

Je zrejmé, že každý z nás si kúpi matrac podľa svojich osobných preferencií. Viete však, aké sú vaše možnosti? Na trhu je veľké množstvo matracov, pričom každý z nich je charakteristický svojimi špecifickými vlastnosťami. Poznáme:

  • pružinové matrace, ktoré poskytujú rovnomernú podporu celému telu,
  • hybridné matrace, ktoré eliminujú bolesti chrbta,
  • latexové matrace, známe svojim fantastickým chladením a pohodlím,
  • penové matrace, ktoré poskytujú vynikajúce pohodlie a podporu celému telu.

Výber správneho matraca určite netreba podceňovať. O tom, ako zlý matrac ovplyvňuje naše zdravie, sa môžete dočítať tu. Naopak, aké výhody so sebou prináša kúpa vhodného matraca, sme popísali tu.

Matrac Kolos BIO ecology. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Tvrdý alebo mäkký matrac?

Mäkké matrace majú tendenciu prispôsobiť sa vášmu telu, no nedokážu poskytnúť rovnomernú podporu celému telu. Stredne tvrdé matrace majú tendenciu prispôsobivosti a podpory tela, pričom zároveň zmierňujú bolesť tlakových bodov chrbtice. Veľmi tvrdé matrace poskytujú dobrú podporu, ale malú prispôsobivosť, čo môže viesť k bolesti v tlakových bodoch, napr. chrbtice.

Čo to znamená? Zatiaľ čo tvrdý matrac poskytuje vášmu telu väčšiu oporu, mäkšia alternatíva vám môže poskytnúť pohodlie, ktoré potrebujete na kvalitný spánok počas celej noci. Avšak, vedeli ste, že to, akú oporu v matraci cítite, akú teplotu cítite, ovplyvňuje vaša telesná váha? Akú ideálnu tvrdosť matraca potrebujete z hľadiska vašej telesnej váhy, sme pre vás spísali v tomto článku.

Ergonomic Soft. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Na čo nesmiete zabudnúť?

Kúpa nového matraca je porovnateľná s platením poistenia nového auta - veľká investícia. Predtým, ako navštívite predajcov alebo si svoj kúsok vyhliadnete online, by ste mali poznať pravdu a mýty o výbere správneho matraca. Ak sa stále neviete rozhodnúť, aký matrac je najvhodnejší pre vaše telo, odpoveď nájdete v tomto článku.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk