Pravda a mýty o výbere správneho matraca

19. 10. 2020

Kupujete nový matrac? Predtým, ako navštívite predajcov, by ste mali poznať pravdu a mýty o výbere správneho matraca.

Kúpa nového matraca je porovnateľná s platením poistenia nového auta - veľká investícia. Porovnávanie funkcií a cien od značky k značke môže byť náročné, keďže k dispozícii máme niekoľko premenných (v našom prípade matracov). Predtým, ako navštívite predajcov, by ste mali poznať pravdu a mýty o výbere správneho matraca.

Prečítajte si aj: Zlý matrac ohrozuje vaše zdravie

Matrac vymeňte každých 8 rokov

Rôzne organizácie, ktoré sa zaoberajú kvalitou nočného spánku, odporúčajú vymeniť matrac každých 7 - 10 rokov, v závislosti od pohodlia a podpory, ktorú vám matrac poskytuje. Pravdou je, že životnosť každého matraca sa veľmi líši - závisí to od toho, ako sa oň staráte, ako na ňom spíte a ako často a či ho otáčate. Dobrý matrac poskytuje lepší a zdravší spánok. Podľa toho, ako sa cítite po prebudení, budete vedieť, kedy je čas kúpiť nový matrac. Tvrdenie, že by to malo byť každých 8 rokov, je mýtus.

Matrac Medical Duo 1+1. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Ak vás bolí chrbát, potrebujete veľmi tvrdý matrac

Aby ste minimalizovali bolesť a nepohodlie a pomohli svojmu telu oddýchnuť si pri hojivom, regeneračnom spánku, potrebujete matrac, ktorý sa prispôsobí vašim obľúbeným spánkovým polohám, a zároveň poskytne podporu všetkým častiam vášho tela. Matrace všeobecne spadajú do troch kategórií:

  • mäkké matrace - tie majú tendenciu prispôsobiť sa vášmu telu, no nedokážu poskytnúť rovnomernú podporu po celom tele.
  • stredne tvrdé matrace - majú tendenciu prispôsobivosti a podpory telu, pričom zároveň zmierňujú bolesť tlakových bodov chrbtice.
  • veľmi tvrdé matrace - poskytujú dobrú podporu, ale malú prispôsobivosť, čo môže viesť k bolesti v tlakových bodoch, napr. chrbtice. Tvrdenie, že potrebujete naozaj tvrdý matrac, je teda nepravdivé.

Nový matrac = okamžitý lepší spánok

Väčšina ľudí potrebuje aspoň mesiac na to, aby svoje telo prispôsobili novému matracu. Nemyslite si, že po prvej noci bude z vás úplne nový človek. Ak vezmeme do úvahy, ako málo času z dňa trávime v posteli, niet divu, že si nový matrac zvykáme ťažko. Tvrdenie, že nový matrac vám prinesie okamžitý lepší spánok, je teda nepravdivé. Avšak, trpezlivosť ruže prináša.

Matrac preklápajte, predĺžite jeho životnosť

Väčšina matracov sa dnes vyrába jednostranne, čo znamená, že by sa nikdy nemali preklápať. Ako teda môžeme predĺžiť životnosť nášho nového matraca? Spite na rôznych pozíciách a miestach na matraci, aby sa rovnomerne stlačil celý povrch.

Matrac Memory Plus 1+1. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Kúpte si matrac s čo najdlhšou zárukou

Záruky na matrace sa nevzťahujú na dĺžku života vášho nákupu. Záruka sa vzťahuje na dielenské spracovanie a použité materiály. Rovnako, ako mnoho iných výrobkov, ktoré používate pravidelne, aj matrac opotrebujete skôr, ako nastane dátum konca záruky.

Pri kúpe nového matraca si pozorne prečítajte podmienky reklamácie, výmeny či informácie ohľadom záruky. Ak budete niekedy potrebovať uplatniť záručnú reklamáciu, štítok s informáciami, ktorý má matrac na niektorej zo strán, musí byť pripevnený k matracu, pretože obsahuje dôležité informácie, ktoré výrobcovi pomôžu pri vybavovaní reklamácie - preto ho z matraca neodstrihnite. Myslite na to, že zlý matrac ohrozuje vaše zdravie. Aj preto sme pre vás spísali ďalší článok s tipmi na to, ako si vybrať správny matrac.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk