Výhody a nevýhody čalúnenej postele

20. 08. 2020

Rozhodujete sa pri výbere postele a zvažujete čalúnenú posteľ? Prinášame vám výhody a nevýhody čalúnenej postele, ktoré vám pomôžu pri výbere.

Výber správneho nábytku do vášho domova je rozhodnutie, ktoré treba dobre zvážiť, hlavne ak sa jedná o posteľ. Dobrá a pohodlná posteľ je veľmi dôležitá, pretože v nej začíname aj končíme každý deň. S výberom správnej postele presne pre vaše potreby vám pomôže aj náš nedávny článok: Ako si vybrať správnu posteľ. Ak sa rozhodujete práve pre čalúnenú posteľ, ktorá výborne spája prednosti ako komfort a vkus, priblížime vám výhody a nevýhody čalúnenej postele.

Komfort a elegancia v jednom

Čalúnená posteľ pôsobí prepychovo. Automaticky upúta každé oko na prvý pohľad a vysoké čalúnené čelo postele dodáva celej spálni luxusný a útulný nádych. V kombinácii so správnym matracom budete každý deň zaspávať ako v bavlnke a vstávať oddýchnutí a plní novej energie.

Kvalita, dlhá životnosť a flexibilita

Jednou z ďalších výhod čalúnených postelí je ich kvalita a životnosť. Všetky tvrdé časti postele sú vyrobené z kvalitného pevného materiálu, ktoré pri správnom používaní a starostlivosti vydrží desaťročia. V našej ponuke nájdete množstvo kombinácii dekóru a farby čalúnenia, preto veľmi ľahko nájdete tú správnu, ktorá presne zapadne do vašej spálne. Všetky čalúnené postele majú štandardnú veľkosť, preto ich zlúčite s matracom vyhovujúcim vašim potrebám.

Prispôsobí sa vašej každodennej rutine

Pozeráte televíziu v posteli? Doprajete si pred spaním niekoľko stránok z vašej obľúbenej knihy? Mäkké vysoké čelo čalúnenej postele je na to ako stvorené. Ak posteľ používate výhradne len na spanie, alebo ak radi na nej aj cez deň leňošíte, budete s čalúnenou posteľou spokojní. Niektoré rošty dokonca ponúkajú polohovanie na diaľkové ovládanie, čo pridá pocit pohodlia a kráľovského luxusu.

Prach a domáce zvieratá

Jednou z mála nevýhod čalúnených postelí je, že na rozdiel od drevených alebo kovových postelí sa na čalúnení usádza prach. Preto je potrebné textilné časti vysávať, ale nie je to nič, čo by ste pri rutinnom upratovaní hravo nezvládli. Ak máte vo svojom dome štvornohých miláčikov, rátajte s tým, že textilné čalúnenie bude priťahovať chlpy a pozor si treba dať aj na ostré pazúriky.

Starostlivosť o čalúnenú posteľ

Poctivou a dôslednou starostlivosťou o čalúnenú posteľ predlžujete jej životnosť. Medzi základné úkony patrí vysávanie čalúnených častí nad posteľou a raz za čas je dobré povysávať celú posteľ. Škvrny a nečistoty odstraňujte výhradne handričkou navlhčenou mydlovou vodou, alebo pri závažnejších nečistotách, prípravkom na to určeným. Ak si niečím nebudete istí, nebojte sa zveriť dôkladné upratanie do rúk profesionálov. Čalúnené časti by nemali byť vystavené priamemu slnečnému žiareniu a uškodiť môže aj vyššia teplota ako 25°C, preto si dajte pozor na umiestnenie pri radiátoroch.

Výhody čalúnenej postele rozhodne prevažujú nad nevýhodami a keď si takúto mäkkú a pohodlnú posteľ raz vyskúšate, ťažko sa budete vracať do tvrdej reality. Nebojte sa vylepšiť vašu spálňu o luxusný kúsok nábytku, ktorý vám budú všetci závidieť.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk