Ideálna spálňa - ako na to?

21. 05. 2021

Spálňa hrá kľúčovú úlohu pri spánku, ktorý naše telo potrebuje, no je to viac, než len miestnosť na spanie. Aká by mala byť ideálna spálňa?

Ak sa každé ráno zobudíte oddýchnutí a plní sily, váš deň má skvelý začiatok. Spálňa hrá kľúčovú úlohu pri spánku, ktorý naše telo potrebuje, no je to viac, než len miestnosť na spanie. Je tiež miestom, kde si vy a vaša rodina oddýchnete, takže musí byť pohodlné a útulné. Urobte zo svojej spálne príjemné miesto na život a spánok. Nápady, ako zariadiť spálňu jednoducho a pohodlne sme pre vás spísali aj v tomto článku.

Posteľ a matrac

Posteľ je stredobodom vašej spálne a je nielen pohodlným denným “miestečkom odpočinku,” ale aj kľúčom ku kvalitnému spánku v noci. Zvážte výmenu matraca, ak:

  • je starší ako 7 rokov,
  • vaša posteľ nie je dosť veľká na to, aby ste sa do nej zmestili všetci (vy, váš partner, príležitostné deti a / alebo domáce zvieratá),
  • sa pravidelne budíte s bolesťami chrbtice,
  • má matrac viditeľné známky opotrebovania,
  • ste sa lepšie vyspali inde (u kamaráta doma alebo v hoteli),
  • sa v tejto posteli už viac necítite príjemne a pohodlne.

O tom, aký matrac je najvhodnejší pre vaše telo sa dočítate v tomto článku. Avšak, na dosiahnutie kvalitného spánku nepotrebujete len správny matrac, ale aj správnu posteľ. Zistite, ako si vybrať správnu posteľ.

Posteľ Soňa XL s úložným priestorom a roštami. Môžete zakúpiť tu.

Užitočné tipy

Zníženie hluku vo vašej spálni vám môže pomôcť pri spánku - všetky elektronické zariadenia umiestnite ďaleko od postele. Ak máte problémy so spánkom, vo vašej spálni by nemal chýbať ventilátor, čistička vzduchu, klimatizácia alebo malá fontána. Biely šum, ktorý tieto predmety vytvárajú, pomáha blokovať rušivé zvuky a podporuje lepší spánok.

Ďalším dôležitým komponentom, ktorý pri zariaďovaní ideálnej spálne treba brať do úvahy, je teplota v miestnosti. Príliš teplá alebo príliš chladná miestnosť môže narušiť pohodlný spánok. Zvážte použitie programovateľného termostatu ako súčasť úpravy svojej spálne.

Menej je viac. Aj keď viaceré periny, prehozy a množstvo vankúšov vytvárajú dizajn luxusnej postele, ktorá je vizuálnym stredobodom vašej izby, ak ich máte príliš veľa, môžete zabudnúť na pohodlný spánok.

Posteľ Zuzka XL bez úložného priestoru. Zakúpiť môžete tu.

Farby, ktoré vyberiete pre svoju spálňu, nastavia tón a náladu pre celý priestor. Neviete, akej farby by mala byť vaša spálňa? Nájdite odpoveď v našom článku.

Umiestnenie nábytku vo vašej spálni ovplyvňuje nielen funkčnosť priestoru, ale aj to, ako útulne sa v miestnosti cítite. Nočné stolíky majte na dosah svojej postele a vyberte kúsky, ktoré majú primeranú výšku v pomere k vašej posteli. Uistite sa, že k posteli vedie voľná cesta, aby ste nezakopli, ak v noci budete musieť ísť na záchod. Neviete, aká by mala byť ideálna spálňa? Radi Vám s dizajnovým návrhom pomôžeme.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk