​5 najčastejších chýb pri výbere matraca

20. 12. 2018

Ani pri kúpe topánok sa nespoliehate na to, že podržíte topánky v ruke a popozeráte si ich. Vždy si ich nasadíte na nohu a skúšate, až kým vám nesadnú ako uliate. To platí aj pri matraci.

1. Chyba: Zle zvolená kombinácia matraca a roštu. 

Ak chcete využiť pohodlie polohovateľného roštu, treba vybrať k danému roštu správny matrac. Na polohovateľné rošty sa nehodia pružinové matrace a matrace s kokosovým vláknom. Pri týchto matracoch môže dojsť k poškodeniu jadra matraca, a výrobca spravidla neuznáva reklamácie tohoto typu. Na polohovateľné rošty sa hodí väčšina penových a latexových matracov. Preverte si u svojho predajcu ideálnu kombináciu roštu a matraca.

2. Chyba: Čím tvrdší matrac tým lepší? 

Neplatí to vždy! Ak je matrac príliš tvrdý, tak stráca ortopedické vlastnosti. To znamená že vás nedokáže rovnomerne podoprieť po celej dĺžke vášho tela. Ak spávate na boku, veľkú časť váhy vášho tela ponesú ramená a boky. Len vtedy je spánok kvalitný keď je vaše telo rovnomerne podopreté. 

3. Chyba: Keď skúšate matrac po sediačky. 

Ani pri kúpe topánok sa nespoliehate na to, že podržíte topánky v ruke a popozeráte si ich. Vždy si ich nasadíte na nohu a skúšate, až kým vám nesadnú ako uliate. To platí aj pri matraci. Musí vám jednoducho sadnúť. Preto si na matrac treba ľahnúť. A v polohe ktorej najčastejšie spíte si treba poležať aspoň 10 min. Keď na matraci sedíte, tak sa vždy zdá byť mäkší ako v skutočnosti je a tak vyberiete tvrdý matrac. Ak vám nesadne, tak potom ráno vstávate dolámaní a unavení. A to predsa nechcete.

4. Chyba : Ak chcete prírodný materiál za každú cenu.

Ak ste alergik alebo astmatik a chcete matrac z prírodných materiálov, nie vždy je to správna voľba. V súčasnej dobe je veľký dopyt po prírodných materiáloch. Ale pozor! Nie sú vhodné pre každého. Každý prírodný materiál je potenciálny alergén. Pre alergikov a astmatikov je určite nevhodná doska z kokosových vlákien. Alebo aj pena z prírodných olejov. Ideálnou voľbou sú pre vás latexové matrace.

5. Chyba: Výber matraca s neodnímateľným poťahom. 

Často krát až doma zákazníci zistia že poťah sa nedá oprať. Čo v prípade "nehody" keď deti alebo starí ľudia neudržia moč počas spánku vyvolá až neriešiteľný problém. Jednoducho matrac sa natrvalo poškodí. To isté platí ak sa niekto nadmerne potí. Možno si poviete, však ja sa nepotím, ale ak je chrípkové obdobie a zasiahne to aj vás , aj vy sa musíte vypotiť. A potom je dôležité aby sme toxíny obsiahnuté v pote dostali z poťahu preč. Všetky matrace strednej a vyššej triedy majú odnímateľný poťah. Je to presne z dôvodu zachovania hygieny matraca.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk