5 jednoduchých nápadov na zariadenie prenajatej izby

17. 06. 2021

Zariadiť prenajatú izbu sa môže zdať zbytočné. Pomocou týchto jednoduchých nápadov si však zo svojho malého prenajatého bytu spravíte útulný a atraktívny príbytok.

 Určite poznáte tú radosť zo stiesneného nájomného bytu. Úprimne, nie je nič nepríjemnejšie, ako narazenie prstom o posteľ, pretože je vaša spálňa príliš malá. Väčšina z nás to už zažila. A nemôžete s tým nič urobiť, pretože byt nie je váš! Preto sa držíme len jednoduchých úprav a zmien. My vám poradíme 5 nápadov na zariadenie prenajatej izby, ktoré vašu malú spálňu premenia na útulný priestor. Prečítajte si aj: Tipy, ktoré vám pomôžu pri výbere šatníka.


1.Steny upravíte aj bez maľovania

Pri vstupe do izby si ako prvé všimneme steny. A aj keď ako nájomníci nemôžeme, alebo nechceme steny maľovať, máme ďalšie možnosti, ako izbu skrášliť. Napríklad, tapety sú rýchlym a jednoduchým riešením. Vyberte si svetlé, neutrálne odtiene a malé vzory a váš priestor tak bude vyzerať opticky väčší.,


2.Podlahu ľahko skrášlite kobercom

Nepáči sa vám vaša staršia drevená alebo ošúchaná laminátová podlaha? Jednoduchý koberec v jemných farbách vám bude najlepším pomocníkom. Nemusí pokrývať celú rozlohu izby, stačí ho strategicky umiestniť, napríklad pred posteľ, a vaša izba automaticky nadobudne útulnejší vzhľad. Vyhnite sa ale krikľavým farbám a vzorom, ktoré zbytočne upútavajú pozornosť.

3.Okná sú dôležitou súčasťou izby

Jednoduchý nápad na zariadenie prenajatej izby? Nezanedbajte okná. Pri stiesnených priestoroch hrajú okná dôležitú rolu. Snažte sa izbu spraviť čo najsvetlejšou, preto sa vyhnite tmavým a ťažkým závesom. Naopak, jednoduché a ľahké záclony zvýraznia slnečné svetlo a navodia dojem jasnej a priestrannej izby. Nezabudnite ani na rastliny, zeleň na oknách je trendová a dodá vašej izbe čerstvý environmentálny nádych.

4.Efektívne rozložený nábytok

Nábytok je najdôležitejšia súčasť izby a zároveň zaberá najviac priestoru. Preto sa snažte rozložiť ho čo najefektívnejšie. Využite vertikálny rozmer viac ako horizontálny, napríklad úzke, ale vysoké šatníky, poličky na stenách a podobne. Nebojte sa vyplniť rohové časti malými kúskami, ako nočný stolík, alebo si v rohu miestnosti vytvorte priestor na cvičenie.


5.Správne osvetlenie rozjasní nudný priestor

Ďalším nápadom na zariadenie prenajatej izby je hra s osvetlením. Aj keď so zariadením prenajatej izby nemôžete veľmi manipulovať, osvetlenie môžete pozmeniť podľa seba. Lampičky upevnené na stenách nezaberajú veľa miesta a nepriťahujú pozornosť na malý priestor. Pohrajte sa aj so žiarovkami, teplé tlmené nočné svetlo dodá vašej izbe sofistikovaný a intímny nádych.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk