6 trikov pre dobrý spánok v horúcej izbe počas leta

15. 08. 2022

Prekážajú vám v spánku horúčavy a nemáte klimatizáciu? Poradíme vám, ako lepšie zvládnuť spánok v horúcej izbe počas leta.

Všetci to poznáme: Hádžeme a otáčame sa v posteli, bojujeme s teplom, nedarí sa nám zaspať. Je to strašné. Najmä, ak jediným odporúčaným riešením je klimatizácia, ktorá je poriadne drahá a spotrebuje veľa energie. Nezúfajte, my vám prinášame triky, ako ochladiť miestnosť a vyhnúť sa spánku v horúcej izbe.

1. Zapojte fantáziu s ventilátorom

Ventilátory nemusia slúžiť len na vírenie teplého vzduchu v rámci izby. Postavte ventilátor k oknu smerom von, takže bude horúci vzduch vytláčať preč z miestnosti. Lopatky stropného ventilátora pootočte tak, aby horúci vzduch prúdil smerom k plafónu namiesto toho, aby fúkal na vás.

2.Vytvorte v spálni prievan

Nechajte si večer a počas noci pootvorené okná na rôznych stranách miestnosti, alebo pootvorené dvere a okno vo vedľajšej miestnosti.

3. Vyrobte si provizórnu klimatizáciu

Naplňte plytkú panvicu alebo misku ľadom a umiestnite pred ventilátor, ktorý nastavte na najmenšiu rýchlosť. Vánok naberie chlad a sublimovanú vodu z ľadu a príjemne vás osvieži počas zaspávania.

4. Vypnite všetky elektrické spotrebiče

Spánok v horúcej izbe nie je ideálny. Zapnuté počítače, notebooky a monitory neustále generujú teplo, ktoré sála do celej izby. Pozeranie televízora niekoľko hodín pred spaním môže zdvihnúť teplotu miestnosti o 1-2 °C. Rovnako aj adaptér nabíjačky smartfónu generuje množstvo prebytočného tepla, ktorému sa môžete ľahko vyhnúť.

5. Vo večerných hodinách necvičte

Cvičenie vám môže pomôcť s lepším spánkom. Ak však cvičíte tesne pred spaním, vaše telo nestihne vychladnúť a budete sa potiť. Navyše, počas cvičenia sa nám do krvi vylučuje adrenalín a hormóny, ktoré vám budú brániť v pokojnom zaspávaní.

6. Nechajte domáce zvieratá spať vo vlastných pelechoch

Ak máte doma chlpatých maznáčikov, ktorí každý večer čakajú na pritúlenie, odolajte psím očkám. Nechajte ich spať vedľa postele, alebo aspoň na kraji pri vašich nohách.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk