Ako si vybrať správny rošt do postele

04. 08. 2020

Pozornosť treba venovať nielen výberu správnej postele a matraca, ale aj výberu vhodného roštu. Ako si vybrať správny rošt do postele, aké typy roštov poznáme a na čo si musíte dať pozor sa dočítate v tomto článku.

Práve vďaka správnemu roštu vyniknú prednosti postele i funkčné vlastnosti matraca. Rošt spolu s matracom zabezpečujú správnu fyziologickú podporu tela pri spánku, uvoľňujú kĺby a stavce. Vhodne vybraný rošt taktiež pozitívne vplýva na životnosť matraca. 

             Motorový rošt s diaľkovým ovládaním. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Prečo je výber správneho roštu dôležitý

Vieme, že posteľ aj matrac po takmer desaťročí musíme vymeniť, avšak kúpa roštu je záležitosť takmer celoživotná. Investícia do posteľového roštu sa vám vráti napríklad v podobe zdravého spánku.

Rošt kompenzuje tlak ľudského tela a zabezpečuje jeho rovnomerné rozloženie na celú plochu postele tak, aby žiadna jeho časť nebola nadmerne zaťažovaná. Rošt udržiava matrac vo vyvýšenej polohe, čím sa zabezpečuje dobré odvetrávanie a hygiena matraca.

Odvetrávanie matraca udržiava vrstvy matraca v top stave, čím sa zaručuje dlhšia životnosť matraca. Jednou z vlastností, ktorú ocenia najmä ľudia s bolesťami chrbtice, je polohovateľnosť niektorých roštov

Rošt Double Praktik Bočný. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Aké rošty poznáme a aký matrac sa k ním hodí?

Rošty môžeme rozdeliť na dve základné kategórie – latkové (pevné) a lamelové (pružné). Všetky naše rošty sú vyrábané z kvalitného dreva a ich nosnosť závisí od výberu typu roštu. Avšak, u nás vieme rošty prispôsobiť individuálnym požiadavkám každého klienta. Aký rošt vám teda odporúčame?

Pevné (latkové) rošty

Tento typ roštov zvyšuje pocitovú tvrdosť matraca a dodáva matracu pevnosť. Aj preto by sme mohli povedať, že pevné rošty sú určené skôr pre priaznivcov tvrdšej podložky na spanie. Pevné rošty sú typické dobrým odvetrávaním matraca a nenáročnou skladnosťou. Odporúčame ich v prípade, že máte penový alebo taštičkový matrac. Naopak, neodporúčame ich v prípade, ak máte nízky matrac.

Rošt Basic latkový. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Lamelové (pružné) rošty

Lamelový rošt je vďaka schopnosti pruženia vhodný pre zástancov mäkšieho spánku. Tieto rošty znižujú pocitovú tvrdosť a zabezpečujú dobré odvetrávanie matraca. Odporúčame ich v prípade, ak máte nízky penový matrac. Ich výhodou je to, že sa prispôsobia vašej hmotnosti, pričom kopírujú tvar tela, čo znamená, že vašu váhu rozložia na matraci rovnomerne, a vaše telo tak udržia v optimálnej polohe.

Lamelový motorový rošt s diaľkovým ovládaním - nožný výklop. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Myslite na to, že výberom správneho roštu pozitívne ovplyvníte nielen životnosť vášho matraca, ale aj vaše zdravie a kvalitný nočný spánok. Kontaktujte nás a nechajte si poradiť, aký rošt potrebujete. 

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk