Ako predĺžiť životnosť matraca a ušetriť si kopec práce

21. 02. 2019

Minulý týždeň mi volala mama a bola veľmi smutná. Otec mal vysoké teploty a ona sa obávala toho, že ak to pôjde takto ďalej, môže úplne nové matrace vyhodiť. Počas jednej noci otec prezliekal 4x upotené pyžamo a ráno mama musela matrac vetrať a dať oprať poťahy, pretože nepríjemne zapáchali. Preto som jej poradila, aby si kúpila matracové chrániče.

1. Čo je matracový chránič?

Matracový chránič je, ako to vyplýva z názvu, ochrana matraca. Zabraňuje znečisteniu a hlavne vsiaknutiu tekutín do jadra matraca, čím predlžuje jeho životnosť.

V priebehu noci naše telo vypotí niekoľko decilitrov potu a ten v nechránenom matraci vytvára prostredie pre vznik plesní, baktérií a roztočov.

Tiež radi raňajkujete v posteli? Čo ak sa Vám vyleje káva na posteľ? Matracový chránič vám matrac určite zachráni :)

2. Jednoduché používanie

Matracové chrániče fungujú ako špeciálne prehozy a spravidla mávajú spodnú stranu nepremokavú a zároveň vzdušnú. Aby bola manipulácia s matracovým chráničom čo najjednoduchšia, sú chrániče vybavené štyrmi gumami v rohoch, alebo majú po celom obvode gumu. Preto matracové chrániče kedykoľvek počas dňa či noci ľahko na matrac navlečiete.

Výhodou matracových chráničov je, že ich kedykoľvek môžeme oprať a tým eliminovať roztoče, ktoré sa najviac vyskytujú v matracoch. Môžete ich prať od 60°C do 95°C. Niektoré sa dokonca dajú sušiť v bubnovej sušičke. Pri takto vysokej teplote zaručene zlikvidujete alergény a roztoče, ale najmä sa zbavíte nečistôt.

3. Pre koho je matracový chránič určený?

  • pre osoby, ktoré trpia inkontinenciou

  • pre osoby dlhodobo pripútané na lôžko, či už v nemocniciach alebo v domácej opatere
  • pre každého z nás, pretože všetci sa počas noci potíme a matracový chránič zabráni preniknutiu potu do jadra matraca

 

Na trhu je veľký výber matracových chráničov, preto ak sa neviete rozhodnúť, poradíme vám. Jedným z najobľúbenejších u našich zákazníkov je matracový chránič Levandra.

4. Levandra - spoľahlivá ochrana Vášho matraca

Matracový chránič, ktorý je dokonale nepriepustný a zaistí úplnú ochranu matraca od tekutín. Zároveň je vysoko priedušný, čo zabezpečí vyšší stupeň pohodlia a teda príjemný nočný odpočinok. Matracový chránič Levandra je možné použiť na rôzne vysoké matrace (od 15 do 24 cm) pre jeho nastaviteľnosť v rohoch. Je veľmi príjemný na dotyk (vrchná látka - 100% bavlna, 125 g/m2 / spodná strana - 100% PU). Je možné ho prať pri vysokých teplotách a to až do 95°C.

5. Kde si môžem kúpiť matracový chránič?

Príďte si ho vyskúšať do jednej z predajní spoločnosti Wood Service Group, s. r. o. a presvedčte sa sami. Poprípade si ho pozrite na www.postele-spalne.sk. Nezabudnite, že čím skôr si zaobstaráte matracový chránič, tým skôr predĺžite životnosť vášho matraca :)

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk