Dizajn spálne podľa Feng šuej

18. 10. 2022

Mať pohodlné miesto na spanie a odpočinok je veľmi dôležité pre vaše zdravie a šťastie. Tu je niekoľko tipov, ako si vytvoriť priestor na spanie podľa Feng Šuej.

Feng šuej je starobylá čínska filozofia, ktorá sa praktizuje už tisíce rokov. Je založená na presvedčení, že prostredie môže ovplyvniť vaše zdravie a pohodu. Dizajn vašej spálne môže mať obrovský vplyv na kvalitu vášho života. V posteli strávite približne tretinu svojho života, takže mať pohodlné miesto na spanie a odpočinok je veľmi dôležité pre vaše zdravie, aj šťastie. Tu je niekoľko tipov, ako si vytvoriť priestor na spanie podľa Feng šuej:

Vpusťte svetlo

Feng šuej je 4 000 rokov stará prax, ktorá využíva prírodné zákony na maximalizáciu toku dobrej energie do vášho života. Je založená na myšlienke, že energia vesmíru sa neustále pohybuje našimi domovmi a životmi. Pri dizajne spálne si dajte záležať na tom, aby slnečné svetlo dostatočne prúdilo do miestnosti a aby malo dosah počas dňa aj na vašu posteľ.

Vyhnite sa elektronickým obrazovkám

Vo Feng šuej je spálňa miesto, kde odpočívate po ťažkej práci. Ak však nie je správne navrhnutá alebo ak sa rozhodnete umiestniť do spálne elektronické obrazovky, bude to pôsobiť kontraproduktívne. Elektronika vyžaruje modré svetlo, ktoré ruší spánok a spôsobuje bolesti hlavy a nevoľnosť. Môže tiež spôsobovať únavu očí a problémy so spánkom.

Aby ste v spálni dosiahli dokonalý odpočinok, vyraďte z nej televízory a počítače. Jedinou výnimkou je mobil či tablet, ak sú potrebné na pracovné účely, ale tie by aj tak nemali byť umiestnené v blízkosti samotnej postele.

Odstráňte neporiadok

Prvým krokom pri spálni podľa Feng šuej, je odstránenie fyzického neporiadku. Ak vám v skrini alebo na podlahe visí príliš veľa oblečenia, skúste ho uložiť do úložných boxov. Ak máte na nočnom stolíku naukladané knihy alebo časopisy, zbavte sa ich.

Ak hovoríme o duševnom neporiadku - teda o myšlienkach, ktoré nám môžu brániť v dobrom spánku - jednoduchým riešením môžu byť meditačné cvičenia určené špeciálne na relaxáciu a činnosti navodzujúce spánok.

Zlepšite svoj život tým, že zlepšíte svoju spálňu

Ak si chcete vytvoriť pokojné, uvoľnené a príjemné prostredie, dizajn vašej spálne by mal vychádzať zo zásad Feng šuej. Feng šuej je skvelým spôsobom, ako si zlepšiť kvalitu spánku a navodiť si zaslúžený pokoj a odpočinok.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk