Jarná únava - mýtus alebo skutočný problém?

28. 02. 2022

Trápi Vás jarná únava? Cítite sa pravidelne ospalí a vyčerpaní? Pomôžeme Vám nahliadnuť za problém jarnej únavy a poradíme Vám, ako sa s ňou vysporiadať.

Slnko svieti, dni sa predlžujú, svet sa prebúdza po studenej zime, no nie každý sa cíti energicky. Pocit únavy a slabosti, väčšej ako počas zimy, môže byť frustrujúci až nepríjemný. Pomôžeme Vám nahliadnuť za problém jarnej únavy a poradíme Vám, ako sa s ňou vysporiadať.

Čo je vlastne jarná únava?

Jarná únava nie je choroba, ani diagnóza. Napriek tomu je ale skutočná. Lekári sa zhodujú, že jarná únava je súbor syndrómov a signálov, ktorými sa nám naše telo snaží dať najavo, že je unavené a chýbajú mu niektoré dôležité prvky. Ľuďom bežne po zime chýbajú vitamíny a minerály - jeme menej ovocia a zeleniny a dostane sa nám aj menej priameho slnka. Náhle zmeny, ktoré so sebou prinášajú prvé jarné týždne, dávajú zabrať našej oslabenej imunite. Ako sa ale môžeme proti jarnej únave brániť?

Ako bojovať s jarnou únavou?

1. Nezabudnite na výdatný a pravidelný spánok

Pravidelný spánok je dôležitý pre správne fungovanie ľudského organizmu. Doprajte si každú noc aspoň 7 hodín neprerušovaného spánku a kľudne pridajte aj 20 minútového “šlofíka” poobede. Dajte si však pozor, aby poobedné driemanie neprekračovalo 30-40 minút, pretože by sa Vám mohlo potom večer horšie zaspávať. Ak máte s nočným spánkom problémy, prečítajte si: Vyspite sa doružova! Vieme ako na to.

2. Doprajte si dostatok pohybu na čerstvom vzduchu

Nechajte telo, aby si zvyklo na jarné zmeny. Každodenný pohyb na čerstvom vzduchu Vám rozprúdi krv a nabije Vás novou energiou. Telo si postupne zvykne na zmeny teploty, tlaku a vlhkosti vzduchu a Vy sa už o pár dní budete tešiť z krásnej jarnej prírody okolo Vás.

3. Vyvážená strava vám dodá energiu

Pravidelná a vyvážená strava Vám pomôže s doplnením všetkých chýbajúcich vitamínov a iných prospešných látok po chladnej zime. Čím viac zdravých potravín sa nachádza vo Vašom jedálničku, tým lepšie a viditeľnejšie budú výsledky: zdravšie a pevnejšie nechty a vlasy, zlepší sa Vám stav pokožky a celkovo sa budete cítiť lepšie.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk