Najčastejšie dizajnové chyby, ktoré ničia celkový dojem spálne

06. 10. 2021

5 najčastejších dizajnových chýb, ktoré ničia celkový dojem spálne. Zariaďte si vašu spálňu tak, aby ste sa v nej cítili čo najpohodlnejšie.

Spálňa je miestnosť, ktorá je pre väčšinu z nás najobľúbenejším miestom pre oddych a, samozrejme, zdravý spánok. To, čo vidíte okolo seba, keď sa prebúdzate, alebo sa chystáte na spánok, vplýva aj na vašu celkovú psychickú pohodu. Je dobré si zariadiť spálňu tak, aby ste sa v nej cítili pohodlne. Poukážeme na 5 najčastejších chýb, ktoré narúšajú celkový dizajn vašej spálne.

1. chyba – Nepoznanie priestorových možností

Skôr, ako začnete so zariaďovaním vaše spálne, je dôležité si ju poriadne odmerať od jedného rohu k druhému. Pretože nie nadarmo sa hovorí: „Dvakrát meraj a raz strihaj!“ Tak zistíte, či všetko, čo tam chcete dať, zodpovedá aj veľkosti vášho priestoru.

2. chyba – Zadováženie si príliš veľkej postele

Väčšina ľudí si nakoniec kúpi posteľ väčšiu, než reálne potrebuje. Je dôležité, aby ste si pred kúpou postele rozmysleli, koľko priestoru z nej využijete. Taktiež je vhodné popremýšľať nad posteľou, ktorá má úložný priestor, v prípade, že sa do miestnosti nezmestí väčšia skriňa.

3. chyba – Výber príliš veľkého čela postele

Aj napriek tomu, že vysoké čelá sú trendom, odporúčame, aby ste si premysleli, či sa objemné čelo postele zmestí aj do vašej spálne a nebude pôsobiť mohutne. Na trhu nájdete aj funkčné záhlavia, ktoré sú nielen rozmerovo kompaktnejšie, ale aj krásne vyniknú.

4. chyba – Nerozdelený priestor

Spálňa je miestnosť, ktorú mnohí z nás využívajú aj na iné činnosti ako je len spánok. Niekto má v spálni šatník, ďalší si tam rád číta, alebo pracuje. Je dôležité, aby bola miestnosť správne rozdelená a dobre dizajnovo navrhnutá. Na obliekanie potrebujeme určité súkromie, zatiaľ čo posteľ by mala mať okolo seba pokojnú auru. Ak máte v spálni pracovný stolík, je dobré ho orientovať čo najbližšie k oknu, aby ste tak získali dostatok prirodzeného svetla.

5. chyba – Spálňa je príliš svetlá, alebo príliš tmavá

Osvetlenie pokladáme za dôležitú súčasť celkovej atmosféry vo vašej spálni. Ak je príliš svetlá, môže prekážať vášmu spánku. Ak je tmavá, nedá sa v nej pracovať, alebo čítať. Nikdy nezostávajte pri jednom druhu osvetlenia. Odporúčame nakombinovať rôzne druhy svetiel, napríklad zapustené svetlá v kombinácii s nočnou lampou a podobne.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk