4 tipy, ktoré zaručene zlepšia kvalitu vášho spánku

20. 12. 2020

Vôbec si neuvedomujeme, ako istými činnosťami a svojimi návykmi vplývame na kvalitu nášho spánku. Ako teda zaistiť, aby bol spánok kvalitný a dostatočný?

Dostatok odpočinku a nočného spánku dáva telu a mozgu čas na oddych, regeneráciu a obnovu buniek. Ľudia si častokrát neuvedomujú, že kľúč ku kvalitnému spánku majú už dávno… len ho nevedia použiť. Vôbec si neuvedomujeme, ako istými činnosťami a svojimi návykmi vplývame na kvalitu nášho spánku. Ako teda zaistiť, aby bol spánok kvalitný a dostatočný? Prečítajte si naše 4 tipy, ktoré zaručene zlepšia kvalitu vášho spánku.

Posteľ Lucka bez úložného priestoru. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Pozor na to, čo robíte po 16:00

Poobedné driemanie, pitie kofeínových nápojov, cvičenie, ťažká večera… toto všetko vám môže sťažiť večerné zaspávanie. Pokúste sa obmedziť príjem kofeínu na ráno alebo predpoludním, vyhnite sa ťažkým a mastným jedlám v neskorých večerných hodinách. Vaše telo sa vám poďakuje a vy budete spať oveľa lepšie.

Zívate? Utekajte do postele

Vypnite telku, odložte telefón a choďte do postele už pri prvom náznaku únavy. Je pravdepodobnejšie, že rýchlejšie zaspíte. Vieme, že to znie jednoducho, avšak, zamyslíte sa nad tým, koľkokrát sa pri telke musíte premáhať, aby ste nezavreli oči. Takto počas večera “oklamete” svoje telo niekoľkokrát, a ono si akosi zvykne a “chytí druhý dych.” Vy potom máte problém zaspať. Všímajte si teda príznaky únavy a už pri prvých náznakoch si ľahnite spať.

Spálňa je miestom odpočinku

Atmosféra je dôležitá. Posteľ nech je miestom na spánok a sex. Všetko ostatné nechajte za dverami. Žiadna telka či čas strávený za mobilom, žiadne plánovanie zajtrajšieho dňa, žiadne stresové situácie. O tom, ako stres ovplyvňuje spánok, sme sa rozpísali v tomto článku. Ak všetky starosti a rozptylovače necháte za dverami, budete spať naozaj dobre.

Ak sa vám nedarí (za)spať, nezisťujte, koľko je hodín

Ak sa vám nedarí zaspať a neustále sledujete, koľko je hodín, len tým zvyšujete frustráciu a úzkosť z nespavosti. Zvážte umiestnenie budíka alebo telefónu dostatočne ďaleko od postele, aby ste neustále nekontrolovali, koľko je hodín. Budete oveľa spokojnejší a nakoniec sa vám predsa len podarí zaspať. 

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk