Ako vybrať správny matrac pre dieťa

28. 04. 2022

Výber správneho matraca ovplyvňuje spánkové návyky a správny vývin dieťaťa. Poradíme Vám, čo treba zohľadniť pri výbere matraca pre dieťa. 

Každý rodič chce len to najlepšie pre svoje dieťa. A práve výber správneho matraca je jednou z dôležitých vecí, ktoré môžu ovplyvniť spánkové návyky a zdravý vývin dieťaťa. Pokračujte v čítaní, ak sa chcete dozvedieť viac o správnej veľkosti a tvrdosti matraca pre svoje dieťa a zistite, kedy by ste mali rozmýšľať o kúpe nového.

Prečítajte si aj: Ako sa správne starať o matrac.

Na čo sa zamerať pri výbere matraca pre dieťa

Rovnako ako pri výbere perfektného matraca pre Vás, existujú špecifické veci, na ktoré sa treba zamerať pri výbere matraca pre dieťa. Okrem základných parametrov ako sú veľkosť, hrúbka, váha a materiál, nezabudnite ani na čistenie. Ak predpokladáte, že budete musieť odstraňovať z matraca moč, vyberte pevný matrac s povrchovým materiálom, ktorý sa ľahko čistí a odolá telesným tekutinám. Matrac by mal byť bez toxínov, aby ste chránili zdravie Vášho dieťaťa.

Aký tvrdý by mal byť matrac pre dieťa?

Pre malé deti, ktoré sú ľahké, netreba extra pevný matrac. Avšak, stredne pevný matrac môže pomôcť podporiť vyrovnanie chrbtice počas rastu. Pri dospievajúcich deťoch zvážte pevnosť matraca podľa ich spánkových návykov, polohy a hmotnosti. Dieťa sa pri zaspávaní musí cítiť v prvom rade pohodlne pre zdravý spánkový režim.

Kedy je správny čas nahradiť starý matrac za nový?

Pri výbere nového matraca je častokrát najťažším krokom zbaviť sa toho starého a rozhodnúť sa pre nový. Aj keď sú dnešné matrace kvalitné a trvácne, detské matrace sa odporúča vymeniť najneskôr po siedmich až desiatich rokoch. Uistite sa, že sa Vaše dieťa cíti v posteli pohodlne a dobre sa mu zaspáva. Pre inšpiráciu si pozrite našu ponuku matracov, kde nájdete rôzne druhy naozaj pre každého. Ako bonus ponúkame služby ako vynáška do bytu a odvoz starých matracov.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk