Ako vyčistiť matrac rýchlo a jednoducho

16. 08. 2021

Matrac sa znečisťuje pôsobením prachu, odumretých kúskov kože, potu a telesného oleja. Nezabúdajte na pravidelné čistenie. Poradíme vám, ako vyčistiť matrac rýchlo a jednoducho.

 Ak ste v poslednom období svoj matrac nečistili, zvážte, že na ňom spávate každý deň šesť až osem hodín. Prach, odumreté kúsky kože a pot z vášho tela prenikajú do vnútra, čo môže viesť k vzniku žltých škvŕn. A to nehovoriac o roztočoch a iných mikroorganizmoch. Preto vás naučíme, ako vyčistiť matrac rýchlo a jednoducho.

Prečítajte si tiež: Ako sa správne starať o matrac.

Zbavte sa prachu

Najlepším spôsobom, ako vyčistiť matrac od prachu, je pomocou vysávača a nástavca na čalúnenie. Matrac dôkladne vysávajte minimálne dvakrát do mesiaca, aby sa v ňom nehromadil prach.

Dajte mu trochu pary

Ak máte naparovač na odevy, zľahka prechádzajte tesne nad matracom. Prenikajúca para zabije roztoče číhajúce pod povrchom. Ak naparovač nemáte, môžete využiť paru zo žehličky.

Odstráňte škvrny

Ak s vami spávajú domáce zvieratá, alebo zvyknete na posteli maškrtiť, je pravdepodobné, že vám na matraci ostanú škvrny. Najjednoduchší spôsob, ako vyčistiť matrac od škvŕn, je pomocou čistiaceho prostriedku na koberce a čalúnenie. Zľahka nastriekajte prípravok na matrac. Vyhnite sa nadmernému premoknutiu matraca. Keď škvrna zmizne, zľahka pretrite navlhčenou handričkou. Nezabudnite nechať matrac dokonale vyschnúť skôr ako ho zakryjete prestieradlom.

Ako sa zbaviť nepríjemných žltých škvŕn

Žlté škvrny na matraci sú pravdepodobne tvorené vaším potom a telesným olejom. Celý matrac by ste nemali nikdy namáčať a umývať. Vyskúšajte roztok peroxidu vodíka a vody v pomere 1:1, plus pár kvapiek jemného umývacieho prostriedku. Roztok pomocou rozprašovacej fľaše naneste na škvrny, votrite do matraca pomocou froté uteráku a nechajte aspoň 30 minút pôsobiť. Matrac potom znovu poprášte čistou vodou a dokonale osušte. Pri náročnejších škvrnách použite viac peroxidu vodíka.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk