Ako zabrániť štípancom od komárov počas noci?

14. 07. 2022

Trápia vás nepríjemné komáre počas noci? Priblížime vám niekoľko tipov a trikov, ako sa proti týmto otravným bzučiakom chrániť. 

Leto je už v plnom prúde a s ním aj sezóna komárov. Ako sa brániť pred nepríjemnými štípancami komárov v noci? Existuje veľa mýtov a mylných rád o tom, čo funguje najlepšie proti týmto malým nepríjemným bzučiakom. Preto vám priblížime niekoľko overených tipov a trikov, ako sa chrániť proti komárom počas noci.

Budíte sa bez dôvodu počas noci? Pomôžeme vám: 4 dôvody, prečo sa budíme počas noci.

1. Nerobte na vašom dvore domov pre komáre

Komáre majú radi vodu a aj z najmenších množstiev vody si dokážu urobiť svoj domov a rozmnožovať sa. Preto nedržte stojatú vodu vo vedrách či fľašiach na dvore a v záhrade. Svoje kvety neprelievajte, pretože voda v tanierikoch pod kvetináčom je pre komáre ideálna. Uistite sa, že dažďová voda správne odteká a nehromadí sa napríklad na plachtách zakrývajúcich garáže a podobne.

2. Nevpustite komáre do domu

Skontrolujte sieťky na oknách. Žiadne medzery alebo dierky, kadiaľ by mohli komáre preniknúť dnu? Vraj na spálňových oknách nemáte sieťky? To je pri boji proti komárom hlavným nedostatkom. Existuje veľa flexibilných možností, čo sa týka montáže, vzhľadu a funkčnosti ochranných sietí na okná, aby ste mohli výdatne vetrať po celý deň.

3. Namontujte nad posteľ ochrannú sieť

Napriek všetkým snahám vždy niekoľko kusov otravného hmyzu prenikne do našich domovov a spální. Preto je jemná ochranná sieť nad posteľou výborným posledným systémom proti bolestivým uštipnutiam komárov.

4. Použite elektrický bezdymový odpudzovač komárov

Elektrický odpudzovač komárov je jednoduchým a efektívnym krokom v boji proti komárom. Jednoducho ho zapojíte do zásuvky a nastavíte časovač na prvých pár hodín po západe slnka. V čase, keď si ľahnete do postele, budú už všetci bzučiaci záškodníci skrývajúci sa pod posteľou mŕtvi.

5. Rozprúďte vzduch v miestnosti počas noci

Pre zastavenie komárov častokrát stačí aj obyčajný ventilátor. Komáre sú k nám priťahované aj cez oxid uhličitý, ktorý vydychujeme. Jednoduchý oscilačný ventilátor pri posteli zabezpečí narušenie letu tohto krehkého hmyzu a vydychovaný oxid uhličitý spoľahlivo rozptýli. 

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk