Práca z domu - ako redizajnovať home office

17. 05. 2021

Ako redizajnovať home office, aby sa vám pracovalo jednoduchšie a efektívnejšie? Nájdite odpoveď v tomto článku.

Práca z domu je pre väčšinu zamestnancov preferovaným a pohodlným spôsobom. Pre tých, ktorí doma nemajú dostatok miesta na tvorbu “vlastnej kancelárie,” je to však komplikovaná vec. Vďaka tipom, o ktorých vám dnes povieme, si budete môcť redizajnovať vašu “domácu kanceláriu” tak, aby ste mohli pracovať efektívne. Nápady, ako efektívne a pohodlne pracovať z domu sme pre vás spísali aj v tomto článku.

Rozloženie priestoru

Predtým, ako začnete s redizajnom domácej kancelárie, premyslite si a vypočítajte si celkové priestorové požiadavky pre všetkých pracujúcich členov vašej rodiny.V prípade, že na home office aktuálne pracuje viac členov vašej domácnosti (manžel, manželka, svokor, svokra…), usporiadanie jednotlivých “kancelárií” musí byť také, aby sa zabezpečil súkromný priestor pre všetkých, aby práca, diskusie a videokonferencie neboli navzájom rušené.

Tento produkt môžete zakúpiť tu.

Osvetlenie

Predstavte si, že sedíte a pracujete v slabo osvetlenej miestnosti. Určite to ovplyvní vašu náladu, zvýši hladinu stresu, únavy, aj namáhanie vašich očí. Výsledkom bude náladový deň a následné zdravotné problémy. Usporiadajte nábytok a ďalšie predmety tak, aby do miestnosti prenikalo čo najviac prirodzeného svetla. Začnite pracovať až potom, ako sa v izbe zaistí dostatočný prísun denného svetla, alebo kvalitného osvetlenia.

Kvalitná stolička je základ

Práca z domu znamená dlhé hodiny sedenia bez dostatočného pohybu tela. Aj keď si to spočiatku nebudete uvedomovať, nepretržité sedenie môže nepriaznivo ovplyvniť chrbticu. Výsledkom môžu byť bolesti tela a krku, bolesti chrbta, metabolické problémy a iné zdravotné komplikácie. Pred začatím práce z domu si musíte kúpiť správnu (kvalitnú) počítačovú stoličku. Vždy pamätajte na to, že zdravie je privilégium a svoje ciele a sny môžete dosiahnuť iba ak ste zdravý.

Návrat k normálnej pracovnej kultúre môže trvať o niečo dlhšie, ako sme si mysleli. Preto by bolo výhodou, keby čo najskôr upravíte priestory vášho bývania tak, aby sa vám pracovalo jednoduchšie a efektívnejšie.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk