Dôvody, prečo ráno vstávate unavený, hoci spíte dostatočne

25. 02. 2021

Poznáte to. Zazvoní vám budík a vy máte chuť hodiť o zem. Existuje viacero dôvodov, prečo ráno vstávate unavený, hoci spíte dostatočne.

Poďme si popísať spôsoby, ktoré môžu jednak eliminovať vašu únavu, a rovnako zlepšiť kvalitu vášho spánku

Koľko hodín spánku naozaj potrebujete?

Možno si myslíte, že spíte dostatočne, avšak, koľko hodín spíte počas noci? Šesť, sedem, osem? Štúdie hovoria, že dospelí vo veku od 18 do 60 rokov by mali spať minimálne sedem hodín za noc. Doprajte si naozaj dostatočné množstvo na oddych a uvidíte, že sa budete cítiť lepšie.

Buďte viac aktívnejší

Výskumy ukazujú koreláciu medzi cvičením a spánkom. Štúdie hovoria, že ľudia, ktorí aktívne športujú alebo cvičia, spia lepšie, ako ich rovesníci, ktorým chýba pohyb (sú menej aktívni). Pridajte do svojich dní aktivity, počas ktorých budete nútení hýbať sa - či už to bude hodina jogy, 20 minút ranného behu, poobedného cvičenia alebo večernej prechádzky… pravidelný pohyb môže časom viesť k výraznému zlepšeniu vášho nočného spánku.

Stravujete sa úplne zle!

Zdravá a vyvážená strava dokáže naozaj zázraky. Na čo si dávať pozor?

  • Príjem kofeínu! Ak patríte medzi tých, ktorí si počas dňa musia dobiť energiu svojou šálkou kávy, dávajte si pozor na to, aby ste kávu nepili v neskorých poobedných alebo večerných hodinách. Kofeín v našom tele zostáva ešte dlho potom, ako ho prijmeme.
  • Nevynechávajte raňajky! Po hodinách spánku telo potrebuje energetický príjem, aby zvládlo deň. Začnite veľkým pohárom vody, po ktorom si doprajte výživné a zdravé raňajky.
  • Ťažké jedlo na večer? Nie! Trávenie trvá asi tri hodiny… nevečerajte neskoro, hlavne nie ťažké a mastné jedlá! Bude sa vám spať oveľa lepšie a ráno nebudete zničení z nočného behania na wc!

Ak sa vám zdá, že žiadny z týchto tipov vám nepomáha, poraďte sa s odborníkom na spánok, aby ste sa uistili, že vaša ranná únava nie je dôsledkom vážnejšej poruchy spánku, ako je spánkové apnoe, narkolepsia alebo nespavosť.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk