V akých polohách spia páry a čo znamenajú?

14. 01. 2021

Či ste vo vzťahu len pár mesiacov alebo ste s partnerom už roky, spôsob, akým spíte, môže o vašom vzťahu povedať veľa. V akých polohách spia páry a čo znamenajú?

Či ste vo vzťahu len pár mesiacov alebo ste s partnerom už roky, spôsob, akým spíte, hovorí o vašom vzťahu veľa. Niektoré dni možno nebudete chcieť nič iné, ako prísť domov a túliť sa k partnerovi. Iné dni možno budete chcieť úplný opak. Podľa nedávnej štúdie Univerzity v Hertfordshire, je najobľúbenejšia poloha, v akej spia páry chrbtom k sebe, tesne za ňou nasleduje spanie v rovnakom smere. (zdroj)V akých polohách spia páry najbežnejšie a aký je ich význam z hľadiska reči tela?

Prečítajte si aj: Máte nepokojný spánok a trpíte nespavosťou? Poradíme Vám!


Zamilované lyžičky

Páry v tejto pozícii zvyknú zaspávať na začiatku vzťahu. Ide o to, že väčšina nových párov je v zamilovanej fáze a nemôžu sa jeden druhého nasýtiť. Ak vy a váš partner takto spíte, môžete sa staviť, že váš vzťah má skvelý a láskavý začiatok. Ak ste spolu už pár rokov a rozhodne nezaspávate v tejto polohe, necíťte sa previnilo. Podľa štúdie, ktorú robila Corinne Sweet, takto zaspáva menej než pätina opýtaných párov.


Vzdialené lyžičky

Páry, ktoré spia v rovnakom smere a sú blízko seba a dotýkajú sa alias lyžice, sú často v zrelom vzťahu a sú voči sebe pohodlní a láskaví. Každý z partnerov potrebuje svoj priestor, no vzájomne sa milujete a rozumiete si.


Naháňanie

Podobne ako v predchádzajúcom prípade, poloha pri naháňaní spočíva v tom, že obaja partneri spia v rovnakom smere, ale „malá lyžička“ je hore pri okraji postele, zatiaľ čo „veľká lyžica“ je často viac v strede alebo zasahuje do priestoru “malej lyžičky.” Spanie v tejto polohe má viacero významov: buď jeden z vás hrá hru na nedostupného bez toho, aby tomu druhému povedal dôvod alebo jeden z vás chce, aby mu partner vyšiel v ústrety a prejavil náklonnosť a pohodlie.


Prepletenec

Páry v tejto polohe najčastejšie zaspávajú po intenzívnom fyzickom a emocionálnom prepojení (väčšinou po sexe, ale môže to byť čokoľvek)! Aj keď táto poloha nie je zrovna najpohodlnejšiou polohou na spanie, môže byť skvelým znamením toho, že vy a váš partner ste do seba úplne bláznení

Chrbtom k sebe

Mnoho ľudí predpokladá, že ak páry spia otočené chrbtom k sebe, niečo v ich vzťahu nie je v poriadku. Opak je však pravdou. Chrbtom k sebe spí v skutočnosti takmer 27% párov. Páry, ktoré spia otočené od seba a nedotýkajú sa, sú často v zrelom a zdravom vzťahu založenom na dôvere a nezávislosti. Tým, že partneri sú otočení od seba, dávajú svojej polovičke najavo, že jej dôverujú. Podľa psychologičky Corinne Sweet, ktorá sa zaoberá spánkom a vzťahmi, sú páry, ktoré spia chrbtom k sebe, nezávislé a táto poloha ukazuje blízkosť a zrelosť ich vzťahu.

Poloha, v akej spíte, dokáže o vašom vzťahu povedať veľa. To, že sa nedotýkate svojho partnera alebo nespíte v tvare lyžice ešte neznamená, že nie ste vo skvelom vzťahu - každý vzťah je iný :-)

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk